Het laatste formule 1 nieuws

Eerste Grand Prix van Vietnam officieel afgelast

Eerste Grand Prix van Vietnam officieel afgelast

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De organisatie van de Grand Prix van Vietnam heeft vandaag bekendgemaakt dat de allereerste Formule 1-race op het stratencircuit van Hanoi dit jaar niet meer doorgaat. De organisatie bevestigt daarmee het nieuws dat eigenlijk al maanden bekend was.

Vietnam was dit jaar samen met Zandvoort een van de twee nieuwkomers op de oorspronkelijke F1-kalender van 2020. Vanwege het coronavirus werd de race – die eigenlijk al in april verreden had moeten worden – tot nader order uitgesteld. De Formule 1-organisatie stelde in de maanden erna vervolgens een alternatieve kalender samen van in totaal zeventien races, waar het stratencircuit van Hanoi geen deel van uitmaakt.

Zie ook Formule 1 voegt Turkije, Bahrein en Abu Dhabi toe aan racekalender

Hoewel er van een Grand Prix van Vietnam dit jaar dus geen enkele sprake meer was, volgde vrijdagochtend pas het officiële bericht van de organisatie dat de race dit jaar niet door zal gaan.

“We kunnen de meest prestigieuze autosportklasse ter wereld dit jaar vanwege de COVID-19 pandemie helaas niet verwelkomen in Vietnam”, aldus Le Ngoc Chi, de CEO van de Grand Prix-organisatie in Vietnam. “Dit was een heel lastige keuze voor ons om te maken, maar uiteindelijk was het de enige oplossing kijkende naar de gezondheidscriteria en de huidige omstandigheden.”

Zie ook Onboard: een rondje over het GP-circuit van Vietnam in de nieuwe F1-game

Het feit dat de Grand Prix van Vietnam nu pas officieel is gecanceld heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de race wordt gesteund door de Vietnamese overheid, die eerst nog officieel moest instemmen met het afblazen van de race dit jaar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Eerste Grand Prix van Vietnam officieel afgelast