Het laatste formule 1 nieuws

Eerste vrije training op de Nürburgring geschrapt

Eerste vrije training op de Nürburgring geschrapt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste vrije training voor de Eifel Grand Prix is vrijdagochtend vrij letterlijk in het water gevallen. Vanwege de slechte weersomstandigheden rondom de Nürburgring kon er niet worden gereden en moest de eerste vrije training in zijn geheel worden geschrapt.

Zoals vooraf al werd voorspeld worden de Formule 1-teams tijdens hun eerste bezoek aan de Nürburgring sinds 2013 getrakteerd op barre weersomstandigheden. Het hele weekend wordt er regen voorspeld in de Eifel, terwijl ook de temperaturen niet al te hoog zullen zijn gedurende het Grand Prix-weekend.

De slechte weersomstandigheden waren vrijdagochtend meteen van invloed op de eerste vrije training voor de Eifel Grand Prix. Vanwege de mist en de laaghangende bewolking in de omgeving kon de traumahelikopter in geval van nood namelijk niet het ziekenhuis van Koblenz bereiken, waardoor de wedstrijdleiding uit veiligheidsoverwegingen geen andere optie had dan het licht aan het einde van de pitstraat op rood te laten. Debuut Schumacher en Ilott uitgesteld

Het schrappen van de eerste vrije training is in het bijzonder slecht nieuws voor Formule 2-coureurs Mick Schumacher en Callum Ilott. Beide Ferrari-junioren zouden tijdens de eerste vrije training in actie mogen komen voor de teams van Alfa Romeo en Haas, maar zullen nu nog even moeten wachten op hun debuut in een officiële Formule 1-sessie tijdens een Grand Prix-weekend.

Vanmiddag staat om 15.00 uur de start van de tweede vrije training gepland.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Eerste vrije training op de Nürburgring geschrapt