Het laatste formule 1 nieuws

Egginton over Tsunoda: "Hij doet het goed en zit hier prima op z'n plek"

Egginton over Tsunoda: “Hij doet het goed en zit hier prima op z’n plek”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yuki Tsunoda kwalificeerde zich voor de Grand Prix van Bahrein als dertiende en finishte op zondag uiteindelijk als negende, waarmee hij meteen zijn eerste punten in de Formule 1 binnen harkte. Een goed begin, zag ook technisch directeur Jody Egginton, maar Tsunoda heeft nog een lange weg te gaan.

“Hij moet vrij veel leren, net als iedere jonge coureur die in de Formule 1 terecht komt. Maar hij doet alles stap voor stap”, aldus Egginton tegen onder meer RacingNews365 . “Hij absorbeert ontzettend veel informatie, hij communiceert uitstekend en kan goed samenwerken met de engineers. Hij is een snelle leerling.”

Hoewel het geen foutloos weekend was voor Tsunoda en de Italiaanse renstal, bieden de resultaten toch hoop voor de rest van het seizoen. “Er waren wat ups en downs. Hij is heel snel, maar er waren wat problemen met de auto en dat frustreerde hem, net als de rest van het team”, zegt Egginton. “Maar we worden er sterker van. Tot nu toe gaat het heel goed.”

Egginton vindt dat AlphaTauri voor Tsunoda het perfecte team is om te kunnen aarden in de Formule 1, gezien de lange geschiedenis van jonge coureurs die bij de renstal zijn doorgebroken. “Ik wil niet arrogant klinken, maar het team werkt goed samen met jonge coureurs. Ik denk dat je wel kunt stellen dat de engineers goed zijn als je kijkt naar de lijst van jonge coureurs die hier hebben gereden.”

“Er zullen nog wel meer ups en downs komen, maar hij presteert en dat is voor mij het belangrijkst”, vervolgt Egginton. “Hij is hier om te leren. Al met al denk ik dat hij het goed doet en dat hij op de juiste plek zit.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Egginton over Tsunoda: “Hij doet het goed en zit hier prima op z’n plek”