Het laatste formule 1 nieuws

EHL: Den Bosch wint thriller van Amsterdam na shoot-outs

EHL: Den Bosch wint thriller van Amsterdam na shoot-outs

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met nog 1 minuut 14 op de klok was hockeyclub Den Bosch op sterven na dood, maar na een doelpunt van Frédérique Matla en de daaropvolgende zenuwslopende shoot-out-serie, ging de winst in de halve finale van de Euro Hockey League (EHL) alsnog naar de ploeg van Raoul Ehren. Tegenstander in de finale maandag is Club de Campo. Voor Amsterdam rest zondag de strijd om het brons tegen Der Club an der Alster.

Eindelijk stond er zaterdagmiddag weer wat op het spel voor Amsterdam en Den Bosch, de twee teams die in de Hoofdklasse zo weinig tegenstand krijgen en die smachten naar de play-offs. Nu speelden ze eindelijk weer een alles-of-niets-wedstrijd.

Interessant was vooral de vraag hoe Den Bosch zich deze keer zou wapenen tegen Amsterdam, de ploeg die de laatste jaren een formule heeft gevonden om Den Bosch te bestrijden, door de ruimtes klein te houden en aanvallers Lidewij Welten en Frédérique Matla geen centimeter ruimte te geven. Sinds september 2018 was het de Bosschenaren niet meer gelukt te winnen van Amsterdam. Vijf nederlagen en twee gelijke spelen stonden er sindsdien op de balans, een zeldzaam negatieve reeks voor de ploeg van coach Raoul Ehren.

Strafbal voor Den Bosch
De wedstrijd was zeven minuten bezig toen zich de eerste grote kans van de wedstrijd voordeed. Den Bosch – nog altijd zonder de geblesseerde Margot van Geffen – begon sterker en was in balbezit via Pleun van der Plas, die de bal op de voeten legde van Amsterdam-verdediger Hester van der Veld. De arbitrage floot voor een strafcorner, de eerste van deze klassieker tussen de twee sterkste clubs uit het vrouwenhockey.

Na de flats van Sanne Koolen vanaf kop cirkel ontstond er een scrimmage. Via Maartje Krekelaar ging de bal naar Lidewij Welten, die op doel schoot. Vlak voor de lijn kwam de bal op het lichaam van Amsterdam-verdediger Sabine Plönissen, die daarmee een doelpunt voorkwam. Terecht werd er een strafbal gegeven. Van den Assem meldde zich op de stip en had de 1-0 op haar stick. Maar het was keepster Anne Veenendaal die met haar stick redding bracht op de lage […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina EHL: Den Bosch wint thriller van Amsterdam na shoot-outs