Het laatste formule 1 nieuws

Eindhovense studenten winnen met innovatieve raceauto

Eindhovense studenten winnen met innovatieve raceauto

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

BARCELONA (ANP) – Eindhovense studenten hebben met een zelfrijdende elektrische raceauto het eindklassement van de Formula Student-competitie op het Formule 1-circuit van Barcelona gewonnen, zo meldt hun universiteit. De auto van team University Racing Eindhoven eindigde in zes van de zeven disciplines in de top drie.

Maandagmiddag was de uitslag definitief. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya streden de studenten van de TU Eindhoven tegen teams van universiteiten uit diverse landen. Op de tweede en derde plek eindigden de studententeams uit Barcelona zelf en Lissabon. Het Eindhovense team won een bedrag van 1000 euro.

Het onderdeel ‘uithoudingsvermogen’ viel voor alle zeven teams in het water. Het lukte niemand om de tien ronden van ongeveer 300 meter uit te rijden. “Daar baal ik van. Tijdens de testdagen maakte onze racewagen die rondjes wel vol”, aldus de teamleider. Volgens hem ligt het aan de omstandigheden in Barcelona.

Andere disciplines waren bijvoorbeeld bochtensnelheid en acceleratie. De deelnemers moesten ook een businessmodel voor hun ontwerp opstellen. ANP

Asiah, een peuter van 20 maanden, werd zes dagen in de steek gelaten door haar moeder: die was naar een paar feesten 240 kilometer van Brighton, waar moeder en dochter woonden.

Ze woonden in een huis voor beschermd wonen, omdat er twijfels waren of Verphy Kudi het moederschap aan zou kunnen. Toch heeft de staf niets gemerkt van de lange doodsstrijd van Asiah. Dr. Nicola Cleghorn, een kinderarts die de zaak beoordeelde, zei dat de baby waarschijnlijk had geleerd dat huilen om hulp zinloos was, wat verklaarde waarom buren en personeel niets hoorden: moeder (bij de dood van Asiah 18 jaar) was veel vaker lang weg en het kind had geleerd dat huilen niet veel uithaalde. Ze raakte uitgedroogd, kreeg griep en verhongerde.

De moeder, barstte in tranen uit toen ze negen jaar kreeg van de rechter.

Bron(nen): The Times
Nederland heeft zich op de voorlaatste dag van de Olympische Spelen in het medailleklassement genesteld op de achtste plaats. Dat was te danken aan het goud van Sifan Hassan op de 10.000 meter en het verrassende zilver van de Oranje-atleten op de 4×400 meter. Dat bracht de totale oogst op 33 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Eindhovense studenten winnen met innovatieve raceauto