Het laatste formule 1 nieuws

Eindrapport Sergio Perez: Racewinnaar eindelijk op waarde geschat

Eindrapport Sergio Perez: Racewinnaar eindelijk op waarde geschat

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan het einde van elk Formule 1-seizoen nemen de journalisten van Motorsport.com Nederland de prestaties van alle coureurs en teams onder de loep en worden rapportcijfers uitgedeeld. We bespreken deze keer de prestaties van Sergio Perez, de nummer vier in het wereldkampioenschap.

Perez was al jaren een gerespecteerde coureur in de Formule 1, maar 2020 kan – ondanks de rare omstandigheden – wel gezien worden als een doorbraakjaar voor de ervaren Mexicaan. Het lijkt alsof de buitenwacht de prestaties van de 30-jarige Perez nu pas op waarde weet te schatten. Perez reed zijn beste seizoen ooit en werd vierde in het rijderskampioenschap, tegenwoordig goed voor de ‘best of the rest’-titel. Dat had onder meer te maken met het feit dat de Racing Point RP20 verdomd veel leek op de Mercedes W10, maar we constateerden eerder al dat het team slim gebruik heeft gemaakt van de mazen in de Formule 1-wetten.

Perez nam zijn jongere teamgenoot Lance Stroll de afgelopen jaren mee op sleeptouw en dat was ook dit seizoen in zekere zin het geval. De 30-jarige Perez liet aan het begin van het seizoen nog weleens wat liggen met de rappe RP20, met name in de kwalificaties ging het niet altijd even goed. Dat werd tijdens de races echter meer dan goedgemaakt. Afgezien van twee gemiste races, door een positieve coronatest, scoorde hij in de eerste twaalf races waarin hij aan het vertrek kwam ook daadwerkelijk punten. Hij legde daarmee een solide basis voor de vierde plaats in het kampioenschap, maar bewees zijn werkgever ook een dienst in het constructeurskampioenschap.

Waar teamgenoot Stroll verzoop door een tactische misser op Istanbul Park, liet Perez zijn ervaring spreken en eindigde achter de ijzersterke Lewis Hamilton op de tweede plaats. In Bahrein lag hij wederom op podiumkoers, maar ging het in de slotronde mis door een falende Mercedes-krachtbron. De Grand Prix van Sakhir, gehouden op een malle configuratie van het Bahrain International Circuit, bleek de definitieve doorbraak van Perez. Hij greep de zege weliswaar door de missers van Mercedes, maar zo werkt de Formule 1 tegenwoordig. Aan die overwinning valt niets af te dingen, zoveel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Eindrapport Sergio Perez: Racewinnaar eindelijk op waarde geschat