Het laatste formule 1 nieuws

Emotionele Honda-topman maakt excuses nadat hij Red Bull moet verlaten

Emotionele Honda-topman maakt excuses nadat hij Red Bull moet verlaten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Honda uit de Formule 1 stapt na afloop van het komende seizoen, dat is geen geheim meer. Dat het voor de werknemers van Honda die in de Formule 1 rondlopen een hard gelag was, dat blijkt uit de reactie van Masashi Yamamoto. Hij is namens de Japanse autofabrikant de Managing Director van het F1-project en daarmee de eindverantwoordelijke voor de prestaties van Honda als motorleverancier in de koningsklasse van de autosport.

In zijn terugblik op het jaar 2020 kan hij natuurlijk niet om het aangekondigde Formule 1-afscheid van zijn werkgever heen. Yamamoto vormt de directe verbinding tussen het Honda-hoofdkantoor en alle aan Honda-gelieerde werknemers en teams in de sport. Voor hem was het dan ook een grote teleurstelling toen hij hoorde dat Honda de sport zou gaan verlaten aan het einde van 2021.

“Ik kan niet beschrijven hoe frustrerend het is dat we met dit project gaan stoppen op een moment dat we hand in hand met Red Bull en AlphaTauri keihard aan het werk zijn om stap voor stap progressie te boeken, waardoor we eindelijk de top weer in zicht hadden gekregen.”

De Japanner zit vol berouw door het feit dat de beslissing vele mensen teleur heeft gesteld. “Als ik denk aan de teamleden in Sakura (in Japan, red.) en Milton Keynes (de Red Bull-fabriek in Groot-Brittannië , red.), die zo nauwkeurig samen hebben gewerkt en daardoor een prachtige band hebben gesmeed, maar ook als ik denk aan alle fans die Honda ongeacht de resultaten zo hard hebben aangemoedigd, dan kan ik alleen maar zeggen dat het me echt enorm spijt.”

Toch kan hij wel begrip opbrengen voor de beslissing op het hoofdkantoor van Honda om te stoppen met de Formule 1. “De auto-industrie ondergaat grote veranderingen en we moeten als bedrijf een stap voorwaarts maken. Deze beslissing is genomen na lang overleg over hoe we in de toekomst onze getalenteerde engineers het beste in kunnen zetten, gezien we gelimiteerde middelen die we bij Honda hebben”, zucht Yamamoto.

Het is pijnlijk, oordeelt hij, zeker aangezien racen iedereen bij Honda nauw aan het hart ligt. “Iedereen bij Honda begrijpt hoe belangrijk de termen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Emotionele Honda-topman maakt excuses nadat hij Red Bull moet verlaten