Het laatste formule 1 nieuws

Engineer Red Bull reageert op kritiek: "Geen rivalen in de pitstraat"

Engineer Red Bull reageert op kritiek: “Geen rivalen in de pitstraat”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Senior Systems Engineer van Red Bull Racing was een beetje klaar met de kritiek van sommige kijkers, die het werkschema van teamleden bagatelliseren omdat ‘ze ervoor betaald krijgen’. Op zijn Twitterpagina publiceerde hij een reeks berichten waarin hij in het kort de gemiddelde raceweek blootlegt.

“Een leuk draadje voor het ‘DaAr KriJgEn zE vOoR bETaAlD’-groepje dat denkt dat het allemaal een groot doorgaand feest is” , luidt hij de tweets in. Vervolgens beschrijft hij per dag in het kort hoe een raceweek er uitziet voor teamleden. Slopend werkschema met onregelmatige tijden

De rode draad is dat het met name qua tijd een zeer intensief schema is, waarin teamleden vroeg moeten beginnen en lang door moeten werken, en op onregelmatige tijden eten. Daarnaast vliegen ze een paar keer achter elkaar naar de andere kant van de wereld, maar voor een jetlag is uiteraard geen tijd.

De conclusie: “Het werken in de Formule 1 is een ongelofelijk voorrecht dat slechts enkelen van ons ooit zullen hebben, maar dat wil niet zeggen dat het overal een groot Monaco-achtig feest is. Het is hard werken en het is eenzaam voor onze gezinnen. Daarom bestaan er geen rivalen in de pitstraat, alleen onze nieuwe, tweede (reis)familie.” A fun little thread for the “ItS wHaT tHeYrE PaId FoR” crew who thinks it’s just one big constant party.

Let me run you through a typical schedule/timeline at an event https://t.co/dhys2PXMqu

— Engine 11 Position 5 (@EngineMode11) October 1, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina Engineer Red Bull reageert op kritiek: “Geen rivalen in de pitstraat”