Het laatste formule 1 nieuws

Enthousiasme Porsche over F1 geen geheim: 'Die enorme stap gaat zeker helpen'

Enthousiasme Porsche over F1 geen geheim: ‘Die enorme stap gaat zeker helpen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds het nieuws naar buiten kwam dat Alfa Romeo Sauber waarschijnlijk toch niet overgenomen gaat worden door Andretti, wordt er veel gepraat over Porsche en Audi. Thomas Laudenbach, de nieuwe vice-president van Porsche Motorsport, heeft aangegeven dat Porsche graag een rol wil spelen in de Formule 1.

De Volkswagen Group, eigenaar van Porsche en Audi, hebben recent deelgenomen aan gesprekken met de FIA en Formule 1-fabrikanten om te kijken of ze eventueel in 2026 een rol kunnen gaan spelen in de sport. De gesprekken zijn nog steeds gaande, maar nu komen de eerste positieve berichten van de vice-president naar buiten. De positieve geluiden komen vooral doordat de Formule 1 steeds meer bezig is met elektrificatie en dat is precies wat Porsche wil zien.

“Als je naar de toekomst kijkt en je kijkt naar wat autofabrikanten aankondigen over het aandeel elektrische voertuigen dat ze in de toekomst willen verkopen, dan denk ik dat het heel belangrijk is dat de Formule 1 een stap zet richting elektrificatie. Van wat ik nu weet, heeft de FIA een enorme stap in die richting gezet. Dat gaat helpen”, aldus de Duitser. Geen geheim meer

Laudenbach ziet dat het de goede kant op gaat, maar hij houdt nog wel een slag om de arm. Porsche vooral wil graag meer vrijheid van elektrische onderdelen zien. Ondanks de twijfel geeft de Duitser wel toe dat ze het zeker als een mogelijkheid zien.

“Het is geen geheim dat we nadenken over [F1]. Het is geen geheim dat we in gesprek zijn met de FIA en het is geen geheim dat we het, laten we zeggen, serieus overwegen. Maar er is nog geen beslissing genomen. Eén ding is duidelijk, als zo’n beslissing wordt genomen, kun je niet te lang wachten, want als je in 2025 wilt racen, moet je op een bepaald tijdstip beginnen. Dat is waar we staan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Enthousiasme Porsche over F1 geen geheim: ‘Die enorme stap gaat zeker helpen’