Het laatste formule 1 nieuws

Enthousiaste Beitske Visser op titeljacht in het Formule 1-voorprogramma

Enthousiaste Beitske Visser op titeljacht in het Formule 1-voorprogramma

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2019 ging de W Series succesvol van start. Na zes races was het de Britse Jamie Chadwick die er met de eerste titel en een geldprijs van een half miljoen dollar vandoor ging. In haar kielzog werd Beitske Visser knap tweede. Ze verzekerde zich daarmee van een kwart miljoen dollar en reed zichzelf in de schijnwerpers.

In 2020 wilde ze die tweede plaats logischerwijs verbeteren, maar helaas gooide het coronavirus roet in haar eten en in het eten van de W Series als geheel. In plaats daarvan werd er door de raceklasse afgelopen jaar nog een simrace-competitie in het leven geroepen, die Visser met vlag en wimpel wist te winnen.

In gesprek met RacingNews365 blikt ze vooruit op het komende seizoen, gedurende welke ze die W Series-titel eindelijk hoopt te veroveren. Maar eerst kijkt ze nog even kort terug naar 2020, toen ze alvast een voorproefje nam en W Series-kampioene werd in de esportscompetitie.

“Toen de coronaperiode begon heb ik thuis een simulator gekregen. Dat was het enige wat we konden doen. Daar heb ik dagelijks ingezeten en daar heb ik zoveel mogelijk races in afgewerkt. Ik had wel al wat ervaring met simulator voor raceteams ter voorbereiding op races, maar echt simracen was nieuw voor mij.”

Toch won ze met afstand het kampioenschap en liet ze al haar vrouwelijke concurrenten achter zich. “Het ging niet slecht. Ten opzichte van de professionele simracers heb ik natuurlijk nog wel wat te leren, maar ik werd steeds beter”, glundert ze. “Het was leuk om te doen en ik ben er nog steeds mee bezig.”

Interview gaat verder onder de afbeelding . Maar uiteindelijk wil Beitske Visser natuurlijk gewoon weer op de echte en niet alleen op de virtuele baan schitteren. Dat deed ze in 2020 al in de ELMS en op Le Mans, zoals in het eerste deel van ons interview met de Friese coureur te lezen is . Dit jaar moet alles weer relatief normaal worden en wil ze zich in de W Series van haar beste kant laten zien en Chadwick opvolgen als kampioen.

En dit jaar pakt de W Series aanzienlijk grootser […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Enthousiaste Beitske Visser op titeljacht in het Formule 1-voorprogramma