Het laatste formule 1 nieuws

Enzo en Jarno Trulli genieten na van F4-succes: "Dit kwam als een totale verrassing"

Enzo en Jarno Trulli genieten na van F4-succes: “Dit kwam als een totale verrassing”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het ongeloof is duidelijk terug te horen in de stem van Jarno Trulli wanneer RacingNews365 hem vraagt naar de uitstekende prestaties van zijn zoon, Enzo Trulli. “Goh, het winnen van dit kampioenschap kwam echt als een totale verrassing voor ons. Niet alleen voor mij, maar ook voor het team en voor Enzo zelf. We vertrokken namelijk richting de Verenigde Arabische Emiraten met het doel om Enzo zoveel mogelijk ervaring op te laten doen in een Formule-bolide. Dat hij plots het VAE Formule 4-kampioenschap op zijn naam wist te schrijven, was niet te voorspellen”, aldus de zeer opgetogen Trulli.

Zoon Enzo sluit zich aan bij die woorden. “Ik kwam vooral om te leren in het Formule 4-kampioenschap, maar gelukkig pakte ik alles snel op. Daarbij kwam de ervaring die mijn vader heeft opgedaan gedurende zijn racecarrière natuurlijk goed van pas. Ik zie hem zeker als een voorbeeld en ik probeer dan ook zoveel mogelijk van hem te leren”, aldus Enzo Trulli die ondertussen in Italië alweer hard aan het trainen is voor het volgende gedeelte van het seizoen.

“Ik moet natuurlijk fit blijven, want ik kom dit jaar ook nog uit in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Daarvoor wil ik me zo goed mogelijk voorbereiden.”

Ondanks de goede prestaties wil Trulli nog niet te ver vooruit kijken, volgens het vijftienjarige talent heeft hij nog een lange weg af te leggen om in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. “De weg richting de Formule 1 is heel lang en ik moet de weg echt stapje voor stapje afwerken. Ik ben natuurlijk heel blij met het behalen van de titel in het VAE F4-kampioenschap, maar ik weet ook dat ik nog veel stappen moet maken.”

Volgens zijn trotse vader moet zijn zoon vooral tevreden zijn met hoe goed de overstap van de karts naar de Formule-wagens verliep. “Ik stond er gedurende de maanden in de VAE echt van te kijken hoe snel hij de overstap van de karts naar de Formule-wagens onder controle had. Dat ging echt veel sneller dan verwacht. Ik bedoel, hij heeft nog zo weinig ervaring en opeens ging het allemaal zo […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Enzo en Jarno Trulli genieten na van F4-succes: “Dit kwam als een totale verrassing”