Het laatste formule 1 nieuws

Enzo Fittipaldi verslaat Leclerc en Vandoorne en wint de eerste virtuele GP

Enzo Fittipaldi verslaat Leclerc en Vandoorne en wint de eerste virtuele GP

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Screenshot De virtuele Formule 1 -races hebben een nieuw format gekregen. De teams moeten in 2021 vier coureurs selecteren. De eerste twee coureurs zijn professionele esporters en zij doen het voorbereidende werk voor de coureurs die aan de hoofdrace deelnemen.

De twee esporters nemen deel aan de kwalificatie sessies, in de vorm van een enkele kwalificatieronde. Daarmee wordt de startopstelling voor de sprintrace bepaald. De uitslag van de sprintrace bepaald de startopstelling voor de hoofdrace.

Voor de hoofdrace stappen de coureurs in hun simulators. En dat gebeurde zondagavond om ongeveer 20:00 uur. Na een race met veel uitgedeelde tijdstraffen (vanwege het overschrijden van de tracklimits) was het Enzo Fittipaldi die er met de eer vandoor ging. Stoffel Vandoorne pakte de tweede plaats en Arthur Leclerc moet genoegen nemen met de derde trede van het virtuele podium.

Er zoals gezegd flink gestrooid met tijdstraffen. De enige coureur die wat dat betreft ongeschonden uit de strijd kwam was Formule 3-coureur Oscar Piastri. De coureur die de meeste tijdstraffen kreeg was Arthur Leclerc. In 36 ronden werd de Monegaskisch coureur aangepakt met maar liefst 21 seconden tijdstraf, iets wat hem uiteindelijk de zege kostte.

Volgende week wordt er virtueel op het circuit van Silverstone gereden. Hopelijk kan George Russell , die zich afmeldde voor de eerste race, dan wel deelnemen kan hij zijn teamgenoot Nicholas Latifi ondersteunen. Top 10 – Uitslag Virtuele GP van Oostenrijk 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina Enzo Fittipaldi verslaat Leclerc en Vandoorne en wint de eerste virtuele GP