Het laatste formule 1 nieuws

Enzo Fittipaldi wint eerste Virtual GP van 2021, Herlings vijftiende

Enzo Fittipaldi wint eerste Virtual GP van 2021, Herlings vijftiende

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste Virtual Grand Prix van de Formule 1 in 2021 is gewonnen door Enzo Fittipaldi. De kleinzoon van Emerson Fittpaldi kwam op de virtuele Red Bull Ring uit voor Haas en versloeg Stoffel Vandoorne en Arthur Leclerc. Jeffrey Herlings debuteerde in de virtuele wedstrijdenreeks van de F1 en eindigde op de zestiende plek.

Na het succes van de Virtual Grands Prix in 2020, toen de F1 de races organiseerde op momenten dat er eigenlijk echte races hadden moeten plaatsvinden, keert het concept deze winter terug voor drie races. In die races strijden de teams om een prijzenpot die zij aan een goed doel mogen schenken. Aan de start van de eerste race op de Red Bull Ring hadden twee van de huidige F1-coureurs moeten verschijnen, maar George Russell liet de race uiteindelijk alsnog aan zich voorbijgaan. , Anthony Davidson, Pietro Fittipaldi en Vitantonio Liuzzi.

De startopstelling voor de race werd bepaald door een sprintrace van vijf ronden, waarin de esporters van de F1-teams het tegen elkaar opnamen. De pole-position was hierdoor voor Ferrari-rijder Marcus Armstrong, voor de Mercedes van Davidson en de tweede Ferrari van was voldoende om de Ferrari iets wijd te laten gaan in bocht drie en zo pakte de Haas-rijder de leiding over. Daarna volgden nog meerdere positiewisselingen, waarna Leclerc in de laatste ronde een alles of niets-poging deed. Die mislukte, waardoor hij zijn derde tijdstraf van de dag pakte.

Fittipaldi won namens Haas dus de eerste Virtual Grand Prix van 2021, ondanks een tijdstraf van drie seconden. Leclerc moest de tweede plaats door zijn negen strafseconden laten aan Vandoorne, die zelf ook drie seconden aan de broek kreeg. Albon eindigde op P4 na een knappe inhaalrace, voor Pietro Fittipaldi en Armstrong. Davidson werd achter Luca Salvadori achtste, terwijl Oscar Piastri en simracer Jimmy Broadbent de top-tien voltooiden. Nicholas Latifi kwam als elfde over de finish, maar viel door maar liefst 21 strafseconden terug naar P13.

kende een relatief lastige race namens Red Bull Racing: hij startte als zestiende en eindigde op P15, ondanks meerdere tijdstraffen die hem 21 seconden extra kostten. “Ik denk dat we best goed gepresteerd […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Enzo Fittipaldi wint eerste Virtual GP van 2021, Herlings vijftiende