Het laatste formule 1 nieuws

‘Er is hier altijd ruimte voor gezelligheid’

‘Er is hier altijd ruimte voor gezelligheid’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

BARNEVELD Je maakt mooie installaties, zorgt voor tevreden klanten en je kunt – buiten coronatijden – met collega’s een drankje doen en Formule 1 kijken in jullie eigen ‘kroeg’. ,,Als medewerker van Schimmel Techniek heb je het prima voor elkaar”, vertelt eerste monteur Gerjan Bronkhorst.

Zelf maakt Gerjan, 34 jaar en woonachtig in Ermelo, sinds drie jaar deel uit van het team van Schimmel Techniek. Nadat hij als zestienjarige zijn opleiding tot elektricien afrondde, heeft hij altijd in de techniek gewerkt. ,,De eerste negen jaar ben ik loodgieter geweest, omdat er als elektricien weinig werk te vinden was”, vertelt hij. ,,Daarna heb ik me zo’n vier jaar met cv-ketels bezighouden en in toenemende mate met warmtepompen.”
Drie jaar geleden werd hij benaderd door zijn oud-collega Patrick Schimmel, eigenaar van Schimmel Techniek. Gerjan: ,,Hij wilde zijn bedrijf uitbreiden met warmtepompen en vroeg of ik mee wilde doen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.”

MANUSJE-VAN-ALLES Als eerste monteur en ‘manusje-van-alles’ is Gerjan verantwoordelijk voor het aansturen van de andere monteurs, maar ook voor de werkvoorbereiding, het opnemen van klussen en de inbedrijfstelling. ,,Mijn functie is heel divers. Het ene moment zit ik op kantoor offertes of tekeningen te maken en het andere moment help ik de jongens bij een installatie.”
Het aansturen van de andere monteurs vindt Gerjan een van zijn leukste taken. Samen vormen ze een hecht team, waarbinnen de sfeer altijd goed is. ,,Als monteur heb je een belangrijke taak: jij bent eindverantwoordelijk en moet zorgen dat de installatie werkt en er gelikt uitziet. Een grote verantwoordelijkheid, maar dat neemt niet weg dat er tussendoor altijd ruimte is voor gezelligheid – zelfs nu we het enorm druk hebben.”
Wegens de drukte is Schimmel Techniek op zoek naar monteurs en een elektricien die het team komen versterken. ,,Ervaring op het gebied van warmtepompen of airco’s is een pré, maar geen vereiste. Het belangrijkste is dat je gedreven bent en de techniek mooi vindt.”

KROEG De nieuwe monteurs komen terecht bij een informeel bedrijf waar iedereen gelijk is, vertelt Gerjan. ,,De mensen op het kantoor voelen zich niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Er is hier altijd ruimte voor gezelligheid’