Het laatste formule 1 nieuws

Er komt een festivalzomer aan, maar hoe feestelijk wordt deze?

Er komt een festivalzomer aan, maar hoe feestelijk wordt deze?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere tijden: Zanger en gitarist Billy Joe Armstrong van Greenday tijdens Pinkpop 2017 Dat er nog dit jaar een festivalzomer aan zit te komen, dat is zeker: er staan festivals gepland, de kaarten zijn verkocht, het publiek heeft er zin in. Maar de vraag is: hoe feestelijk wordt het seizoen? Het is erg onrustig op festivalgebied: eerder afgelaste evenementen gaan toch door en er vallen ook festivals af waarvan werd gedacht dat ze juist wél door zouden gaan.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat er nogal uiteenlopende redenen zijn voor doorgang of juist afgelasting van een evenement. Het dancefestival Awakenings bijvoorbeeld hoopte op een editie in 2021 in Spaarnwoude, maar de gemeente Haarlemmermeer besloot het festival geen vergunning te verlenen omdat in de regio en in dezelfde periode al andere evenementen zijn, zoals de Formule 1 (Zandvoort) en Mysteryland (Floriadeterrein), en de inzet van overbelaste politie- en veiligheidsdiensten niet gegarandeerd kan worden.

Het festival Zwarte Cross te Lichtenvoorde kreeg ook een domper te verwerken. Het muziek- en crossfestival was al verschoven naar eind september, maar nu dreigt ook de verlate editie niet door te kunnen gaan omdat de vaste toeleveranciers en zakenpartners te kampen hebben met ziekteverzuim en materiaaltekorten, mede wegens corona. Mensen tekort

Volgens de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) komt de popsector momenteel duizenden mensen tekort , omdat het afgelopen jaar vanwege de crisis stevig is gereorganiseerd, bij podia maar ook bij festivalorganisaties. Nu in de late zomer toch een aantal grote evenementen kan worden georganiseerd, is er een gebrek aan arbeidskracht, liet VNPF-voorzitter Berend Schans vorige week weten. Ook omdat augustus en september overbelast dreigen te raken, doordat veel eerder dit jaar afgelaste festivals juist in deze maanden een datum hebben veroverd. Paaspop te Schijndel bijvoorbeeld, bij normale omstandigheden de opening van het festivalseizoen in april, staat nu gepland voor begin september, twee weken na Lowlands. Een week na Lowlands wordt op hetzelfde terrein bij Biddinghuizen Down The Rabbit Hole afgewerkt, een festival dat eigenlijk in juni had moeten plaatsvinden. Het is dringen, op de festivalweiden.

Waar alle grote popfestivals mee te kampen hebben, naast de inmiddels […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Er komt een festivalzomer aan, maar hoe feestelijk wordt deze?