Het laatste formule 1 nieuws

Er worden nieuwe wijzigingen doorgevoerd aan de Formule 1-kalender van 2022, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Er worden nieuwe wijzigingen doorgevoerd aan de Formule 1-kalender van 2022, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Imola zal naar alle waarschijnlijkheid de Grand Prix van China op de Formule 1 -kalender van 2022 vervangen. De GP van Singapore keert terug ten koste van de GP van Turkije en Frankrijk is zeker van een plekje op de kalender, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Deze website onthulde ruim een maand geleden de conceptkalender voor 2022. De kalender is grotendeels hetzelfde gebleven, los van drie aanpassingen. De Grand Prix van China was één van de eerste races, maar er zouden in het land zorgen zijn over de aangescherpte coronamaatregelen rond de Olympische Winterspelen van Beijing in hetzelfde land. Daarom neemt Imola het kalenderplekje van 24 april over.

Imola was samen met Frankrijk is de running voor één kalenderplekje, maar nu Imola een ander tijdslot overneemt, is de Franse GP op Paul Ricard een zekerheid. De race wordt echter verschoven van 17 naar 24 juli. Het vormt nu een tweeluik met Hongarije in plaats van een triple header met Groot-Brittannië en Oostenrijk.

Dat zou niet ideaal zijn voor Frankrijk, omdat het samenvalt met het begin van de schoolvakanties, maar naar verluidt gaven de teams de voorkeur aan twee double headers in plaats van één triple header.

De laatste aanpassing is zoals gezegd de terugkeer van de Singaporese GP, die met Turkije vocht om een plekje later in het jaar. De race zal plaatsvinden op 2 oktober. Een deal zou op handen zijn. De definitieve kalender wordt waarschijnlijk bevestigd tijdens de volgende meeting van de World Motor Sport Council op 15 oktober aanstaande.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Er worden nieuwe wijzigingen doorgevoerd aan de Formule 1-kalender van 2022, zo heeft RacingNews365 begrepen.