Het laatste formule 1 nieuws

Ericsson hoopt dat Verstappen de wereldtitel wint: 'Zou goed zijn voor de sport'

Ericsson hoopt dat Verstappen de wereldtitel wint: ‘Zou goed zijn voor de sport’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hamilton v.s Verstappen Marcus Ericsson hoopt dat Max Verstappen er dit seizoen met het wereldkampioenschap vandoor gaat. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat de Nederlander nu het benodigde niveau heeft om wereldkampioen te worden en dat het een goede ontwikkeling zou zijn voor de sport.

Het Formule 1-seizoen van 2021 nadert zijn ontknoping. Met nog zes races te gaan in het wereldkampioenschap zijn de marges ontzettend klein. Verstappen heeft momenteel een voorsprong van zes punten op Lewis Hamilton . De komende races zijn er echter nog 159 punten te verdienen, wat betekent dat het wereldkampioenschap nog beide kanten op gaan. Hamilton zou aan het einde van dit jaar zijn achtste wereldtitel kunnen pakken, en zodoende de meest succesvolle coureur ooit kunnen worden, terwijl Verstappen de eerste Nederlandse Formule 1-kampioen zou kunnen worden. Verstappen als wereldkampioen?

“Ik hoop dat Max wint”, vertelt Ericsson bij Ziggo Sport. “Morgen als ik bij de Engelse media zit, zeg ik waarschijnlijk dat het Lewis is”, voegt hij er met een knipoog aan toe. “Nee, ik denk dat het goed zou zijn voor de sport als Max wint. Ik denk dat hij heel erg sterk is, hij is de afgelopen jaren enorm gegroeid en steeds beter geworden. Hij heeft nu het niveau van een potentieel wereldkampioen.”

“De manier hoe hij rijdt, hoe hij zijn resultaten maximaliseert. Ik denk dat dat is hoe je een wereldkampioenschap wint en hij laat dat zien”, vervolgt de voormalig Formule 1-coureur. “Het is interessant om te volgen. Het is tof dat we zo’n gevecht hebben met Lewis en Max, het is heel vermakelijk. Het wordt leuk om te zien hoe het eindigt”, sluit hij af. Wie gaat er met de wereldtitel vandoor?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ericsson hoopt dat Verstappen de wereldtitel wint: ‘Zou goed zijn voor de sport’