Het laatste formule 1 nieuws

Erik van Haren uitgeroepen tot SPORTNEXT Sportjournalistieke Talent van het Jaar 2020

Erik van Haren uitgeroepen tot SPORTNEXT Sportjournalistieke Talent van het Jaar 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De jury van de SPORTNEXT Prijs voor het Sportjournalistieke Talent heeft Erik van Haren (De Telegraaf) uitgeroepen tot dé belofte van het jaar 2020. De 28-jarige Van Haren is de vaste Formule 1-verslaggever van De Telegraaf en doet via verschillende platforms verslag van de autosport. Kees Jongkind (NOS) is gekozen tot Sportjournalist van het Jaar.

Van Haren is als Sportjournalistiek Talent de opvolger van Michel Doodeman (VICE Sports) en staat in een rijtje met Pim Bijl (AD, 2018), Pieter Zwart (VI, 2017), Fabian van der Poll (NRC, 2016) en Michel Abbink (2015, toen NU.nl), die eerder deze aanmoedigingsprijs wonnen.

Juryleden Theo Dersjant (docent journalistiek Fontys Hogeschool Tilburg), Martijn Hendriks (plaatsvervangend chef Nieuwsdienst NOS Sport) en Diana Kuip (sportcolumnist & journalist voor HELDEN, VI, AD, JFK, Men’s Health), schrijven in het juryrapport dat zij nadrukkelijk kijken of jonge sportjournalisten van meer markten thuis zijn. “ Wie één sport beheerst, één platform bedient en daarbij gebruikt maakt van een beperkt aantal journalistieke vormen, kan daarin best uitblinken, maar voor een aanmoedigingsprijs is het niet veelzijdig genoeg. Oneerbiedig: de jury zoekt naar kandidaten die geen ‘one trick pony’ zijn.

De winnaar van dit jaar laat in ruime mate zien breed inzetbaar te zijn. Hij – de jury betreurt het dat ook dit jaar alleen mannelijke kandidaten zijn aangemeld – heeft ondanks zijn leeftijd al een behoorlijke staat van dienst bij verschillende takken van sport, op diverse platforms en steeds op een professioneel hoog niveau.

Om de spanning er niet te lang in te houden: de jury wijst dit jaar Telegraaf-journalist Erik van Haren aan als ‘talent-van-het-jaar’. Met zijn 28 jaar bouwde hij al aan een indrukwekkend CV. De oud-student van de Edese journalistenopleiding begon klassiek als sportmedewerker van de Edese Post om al snel over te stappen naar De Gelderlander. Na een stage bij De Telegraaf ging hij ook voor die krant aan de slag als freelancer. Om in 2016 helemaal in dienst te komen bij de landelijke krant. Daar was hij ‘clubwatcher’ van FC Twente – in de tijd dat de club vaker het nieuws haalde met kwesties die niets met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Erik van Haren uitgeroepen tot SPORTNEXT Sportjournalistieke Talent van het Jaar 2020