Het laatste formule 1 nieuws

Ervaringsdeskundige Rosberg: "Het is bijna onmogelijk om Hamilton te verslaan"

Ervaringsdeskundige Rosberg: “Het is bijna onmogelijk om Hamilton te verslaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na afloop van de race in Turkije roemde Nico Rosberg de prestaties van zijn voormalig teamgenoot en concurrent, Lewis Hamilton : “De prestatie van Lewis om zevenmaal wereldkampioen te worden is niet alleen een van de beste prestaties ooit in de geschiedenis van de Formule 1, maar in de geschiedenis van de gehele sportwereld. Niemand dacht ooit dat de prestaties van Michael Schumacher geëvenaard zouden worden en toch is het Hamilton gelukt”, aldus Rosberg tegenover Sky News .

De wereldkampioen van 2016 is daarnaast van mening dat het einde van Hamilton zijn dominantie nog niet in zicht is. “Ondanks al zijn overwinningen en records, heb ik nog altijd het gevoel dat hij pas net begonnen is. Het is ook bijna niet mogelijk om hem te verslaan, daarvoor moet je als concurrent zijnde echt alles 100% op orde hebben, anders heb je niet eens een kans tegen Lewis”, geeft Rosberg een duidelijk advies af richting de concurrenten van Hamilton op de huidige F1-grid. Dat de strijd met de Brit niet alleen op de baan wordt uitgevochten liet het afscheid van Rosberg in 2016 wel zien.

Rosberg nam aan het einde van het jaar waarin hij wereldkampioen werd direct afscheid van de sport. De toenmalig Mercedes -coureur gaf namelijk aan dat hij het mentaal niet meer kon opbrengen om de harde strijd met Hamilton aan te gaan. Voordat Hamilton bij Mercedes kwam, vocht Rosberg bij het Duitse team ook al een strijd uit met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Logischerwijs wordt Rosberg dan ook regelmatig gevraagd naar wie de betere van de twee is, Schumacher of Hamilton.

“Ik zal nooit een keuze maken wat betreft de keuze over wie de grootste coureur ooit is. Die vergelijking is in mijn ogen niet te maken. Coureurs als Manuel Fangio, Ayrton Senna, Schumacher en Hamilton zijn allemaal groots geweest in hun tijd en dat is waarvan we moeten genieten.”

Reed Verstappen nou echt zo’n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ervaringsdeskundige Rosberg: “Het is bijna onmogelijk om Hamilton te verslaan”