Het laatste formule 1 nieuws

Esmee (15) rijdt straks wellicht voor Ferrari: ‘Ik wil eerste Nederlandse vrouw in de Formule 1 worden’

Esmee (15) rijdt straks wellicht voor Ferrari: ‘Ik wil eerste Nederlandse vrouw in de Formule 1 worden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

VIDEOEsmee Kosterman (15) heeft weer een stap dichter bij haar droom gezet: de eerste Nederlandse vrouwelijke coureur in de Formule 1 worden. De Cothense werd uit honderden kartsters ter wereld geselecteerd om kans te maken op een felbegeerd contract bij de Ferrari Driver Academy in de Formule 4. Esmee Kosterman: ‘Ik hou van snelheid. Als ik een mooie snelle auto zie, dan wil ik daarin rijden.’ © Privéfoto Dat vrouwen even goede coureurs als mannen zijn en dat racen helemaal geen jongenssport is, weet Esmee Kosterman allang. Maar dat de FIA, de internationale federatie van motorsport, nu ook een speciaal programma heeft gelanceerd om meer vrouwen in de racewereld te krijgen, is voor de jonge coureur een extra bevestiging dat ze hard aan de weg moet blijven timmeren om haar doel te halen.

De jonge Cothense wil namelijk de eerste Nederlandse vrouwelijke Formule 1-coureur worden. ,,Er heeft namens ons land nog nooit een vrouw in de Formule 1 gereden. Ik word de eerste. Als jongens stoer doen en tegen me zeggen: ‘Wat doe je hier? Dit is een mannensport’, dan wil ik ze alleen maar een poepie laten ruiken. Dat maakt me juist sterker.”

Ze twijfelde dan ook geen seconde en schreef zich in voor Girls on Track – Rising Stars, het talententraject voor meisjes van 12 tot 16 jaar van FIA Women in Motorsport. ,,Ik moest mijn cv met al mijn prestaties inleveren. Ja, dat zijn er best wat. Mijn hele bekerkast staat vol. Toch kon ik het niet geloven toen ik dinsdag het telefoontje kreeg dat ik door ben naar de volgende ronde. Ik riep: is het echt zo? Hóé kan dit? Honderden meiden uit 145 landen hebben meegedaan en ik zit gewoon bij de laatste twintig!” Hóé kan dit? Honderden meiden uit 145 landen hebben meegedaan en ik zit gewoon bij de laatste twintig! Esmee Kosterman (15) , kartster Om kans te maken op het felbegeerde contract bij de Ferrari Drivers Academy en de mogelijkheid om in de Formule 4 te racen, moet Kosterman in oktober een zogenoemde shoot-out rijden op het Franse Paul Ricard Circuit. ,,Ik moet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Esmee (15) rijdt straks wellicht voor Ferrari: ‘Ik wil eerste Nederlandse vrouw in de Formule 1 worden’