Het laatste formule 1 nieuws

Esteban Ocon over de samenwerking met 'legende' Fernando Alonso: "Hij denkt out of the box"

Esteban Ocon over de samenwerking met ‘legende’ Fernando Alonso: “Hij denkt out of the box”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een jaar samenwerken heeft Esteban Ocon laten weten dat hij geniet van zijn samenwerking met Fernando Alonso. Naar eigen zeggen leert hij veel van de Spanjaard.Toen Fernando Alonso in 2018 zijn Formule 1-helm aan de wilgen hing, gingen er weinig mensen vanuit dat de Spanjaard twee seizoenen later gewoon weer plaats zou nemen in de Formule 1. Alonso ging aan de slag bij oude liefde Renault, dat bij aanvang van het 2021 seizoen werd omgedoopt in Alpine. Zijn teamgenoot Esteban Ocon is tevreden over de samenwerking. Aan Motorsport vertelde Ocon dat Alonso “een fantastische coureur is, die razendsnel is. De snelste teamgenoot die ik in tijden heb gehad”, aldus Ocon. Ocon is ontzettend blij dat hij samen mag werken met de tweevoudig-wereldkampioen . “Ik was ontzettend blij om samen met hem te mogen werken. Ik denk dat het hem vooral zit in de manier waarop Fernando ‘out of the box’ denkt. Hij denkt aan dingen waar andere coureurs nooit aan denken”, vertelt Ocon.

Ocon benadrukt dat hij veel leert van de Spaanse grootmeester. “Ik heb zeker enorm veel geleerd. Ik heb altijd gevolgd wat hij deed en richting het einde van het jaar won ik alleen nog maar posities en verloor ik er geen. Daarnaast heb ik geleerd om mijn eerste ronde te optimaliseren . Ik denk dat het een voorrecht is om naast een legende als hij te werken. We hebben samen het meeste uit de wagen weten te halen, dus dat was goed”, sluit de Fransman af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Esteban Ocon over de samenwerking met ‘legende’ Fernando Alonso: “Hij denkt out of the box”