Het laatste formule 1 nieuws

Europese F1-fans sluiten Yuki Tsunoda in hun harten: "Japanners wachten wat langer af"

Europese F1-fans sluiten Yuki Tsunoda in hun harten: “Japanners wachten wat langer af”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de Grand Prix van Bahrein heeft Yuki Tsunoda kennis gemaakt met het opportunisme van de Europese sportbeleving. Fans hebben de jonge Japanner van AlphaTauri na één race al in hun harten gesloten en dat heeft de coureur best wel verbaasd. Op de website van zijn team kijkt Tsunoda terug op zijn eerste race en vooruit naar de tweede race in Imola. “Ik heb genoten van mijn eerste Formule 1-weekend”, aldus Tsunoda. “Eigenlijk heeft me niet zo veel verrast in Bahrein , behalve het vele werk bij de media. Dat had ik niet verwacht. Dat geldt ook voor de vele reacties van de Europese fans. Ik heb veel meer reacties uit Europa gehad dan uit Japan. Dat is een cultureel iets. Japanners wachten altijd wat langer om een breder beeld te hebben. Ik ben blij met de steun van de fans en ik voel er geen extra druk door.”

Tsunoda heeft geen spijt van zijn keuze voor mediums in Q2 van de kwalificatie. “We hebben er alles aan gedaan om Q3 te halen. Het was een goede ervaring en voor het team een nieuwe uitdaging om het eens op die band te proberen tijdens de kwalificatie. Ik had hoger op de grid kunnen staan. Potentieel kan deze auto naar P5 of P6.”

“Ik heb de hele race de juiste focus kunnen houden en voelde geen extra druk. Het hielp natuurlijk dat de wintertest op dezelfde baan was. Het zal op nieuwe circuits als Portimão of Monaco moeilijk zal worden. Dat wordt voor mij zwaarder dan Bahrein. Imola zal geen probleem worden, want daar heb ik veel gereden. Het circuit heeft veel medium speed corners en ook een paar snelle bochten. Er is best veel hoogteverschil en ik kan echt genieten van Acque Minerali bij bocht 11 en 12.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Europese F1-fans sluiten Yuki Tsunoda in hun harten: “Japanners wachten wat langer af”