Het laatste formule 1 nieuws

Even geduld nog en McLaren telt weer helemaal mee: 'Alles gaat overhoop'

Even geduld nog en McLaren telt weer helemaal mee: ‘Alles gaat overhoop’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

1/2 McLaren Racing De achterstand op de al jaren dominerende renstal van Mercedes lijkt voorlopig onoverbrugbaar. En ook Max Verstappens Red Bull Racing lijkt nog een maatje te groot, maar McLaren start het komende Formule 1-seizoen niet meer als een kleurloze middenmoter. Het Britse team eindigde afgelopen jaar als derde in het WK voor constructeurs en wil die prestatie dit jaar evenaren. Binnen een paar jaar moet het gat met de top zijn gedicht.

McLaren, dat dinsdag als eerste F1-team de bolide voor 2021 presenteerde, heeft op weg naar de top twee troeven in handen. Zevenvoudig grand-prixwinnaar Daniel Ricciardo is de gelederen komen versterken als vervanger van de naar Ferrari vertrokken Carlos Sainz en – minstens zo belangrijk – het team beschikt vanaf nu over de veelgeprezen krachtbronnen van Mercedes.

Aangedreven door Renault-motoren waren de oranje McLarens al competitief genoeg voor de subtop, maar de directie beschouwt de aanschaf van Mercedes-krachtbronnen als een gegarandeerde stap voorwaarts. “Ik denk dat we met onze nieuwe partner een zeer sterke auto hebben ontworpen. We willen competitiever uit de startblokken te komen om het Verstappen en Hamilton wat moeilijker maken”, zegt topman Zak Brown. Lando Norris (l) heeft dit jaar Daniel Ricciardo als nieuwe teamgenoot De cijfers onderstrepen de machtige prestaties van de nieuwe krachtbronnen: Max Verstappen was vorig seizoen de enige coureur die zonder Mercedesmotor zeges wist te boeken. Weliswaar won Verstappens kersverse teamgenoot Sergio Perez ook een grand prix, maar de Racing Point van de Mexicaan was niet geheel toevallig ‘powered by Mercedes’.

McLaren-teambaas Brown is tevreden als zijn team dit jaar weer de rest van de middenmoot verslaat. “Natuurlijk wil ik meevechten om het kampioenschap, maar dat is nog niet realistisch. De regels zijn amper veranderd, dus ik verwacht geen enorme verschuivingen. Opnieuw derde worden is al een kluif: ik verwacht dat het veld nog dichter bij elkaar zal liggen en bovendien zal Ferrari na hun rampjaar wel opkrabbelen.” Ricciardo aast op wereldtitel

Daniel Ricciardo wil na twee wisselvallige jaren bij Renault in zijn nadagen oogsten bij McLaren. “Dit team is op de weg terug. Alles staat goed en stabiel in de steigers. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Even geduld nog en McLaren telt weer helemaal mee: ‘Alles gaat overhoop’