Het laatste formule 1 nieuws

Even wennen: Verstappen en Hamilton racen weer voor volle tribunes

Even wennen: Verstappen en Hamilton racen weer voor volle tribunes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Oranjezee, zoals deze in 2019, is voor een deel weer terug bij de Grand Prix van Oostenrijk De cirkel is rond in Spielberg bei Knittelfeld. Uitgerekend in de Oostenrijkse regio Stiermarken waar de Formule 1 vorig jaar het door corona gehavende seizoen aftrapte met twee races zónder publiek, zijn de fans dit weekend weer welkom.

Voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie belooft de organisator een “volle bak”. Wat dat exact betekent, is onduidelijk. Over de huidige capaciteit van de Red Bull Ring en het aantal verkochte tickets wordt schimmig gedaan.

Druk wordt het zeker in Spielberg. Het is lang geleden dat een GP-organisatie fans adviseerde voor half acht ’s ochtends te arriveren om verkeersopstoppingen en “Verstappenfiles” te omzeilen.

“We hebben parkeertickets een kleur gegeven, zodat bezoekers weten welke snelwegafslag naar hun camping leidt”, zegt een verkeersregelaar. “Geen overbodige luxe want het wordt erg druk. We hebben ervaring, maar het is weer even wennen.” Vlaggen van Verstappen zijn aanwezig op de Oostenrijkse camping Met het blote oog is zichtbaar dat Nederlandse fans overheersen. In weilanden langs het circuit, die dienst doen als camping of parkeerplaats, wemelt het van de gele kentekenplaten, rood-wit-blauwe vlaggen en in oranje of Red Bull-outfit uitgedoste landgenoten.

“We combineren het met onze vakantie. Het lag op de route en ik was er aan toe om Max weer eens van dichtbij te zien”, zegt toeschouwer Tom uit Twente. “De kinderen gaan drie dagen mee het circuit op en mijn vrouw vermaakt zich met puzzelboekjes en de Senseo.”

Tom noemt zichzelf een echte F1-fan. “Ik ben hier niet alleen voor Max, maar volg de racerij al een jaar of dertig en heb alle groten gezien. Senna, Prost, Piquet, Lauda en Hamilton. Over een paar maanden staat Verstappen in dat rijtje. Zeker weten!”

Hij is dolblij met de tickets. “Max wint de ene race na de andere en is WK-leider. Uniek. Daar wil je toch met de neus bovenop zitten. Op televisie mis je de ambiance.”

De mensenmassa voelt nog wel wat onwennig, schetst de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. “Mehr als 100.000 fans feiern in Spielberg” kopt de regionale krant, die de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Even wennen: Verstappen en Hamilton racen weer voor volle tribunes