Het laatste formule 1 nieuws

Evenementen willen voor 1 februari duidelijkheid

Evenementen willen voor 1 februari duidelijkheid

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Alliantie van Evenementenbouwers doet op de eerste werkdag van het nieuwe jaar meteen een oproep aan het kabinet. ‘Geef ons toezeggingen voor 1 februari, en kom alsjeblieft over de brug met een garantiefonds naar Duits model. Gebeurt dat niet, dan is ook het seizoen 2021 ten dode opgeschreven’, citeert 3voor12 de alliantie.

Jolanda Jansen is naast directeur van Ahoy ook voorzitter van de vorig jaar opgerichte alliantie, waarbij onder meer ook Mojo, ID&T, de Formule 1 en de KNVB aangesloten zijn. Zodoende is ook de voetballerij betrokken. ‘We moeten uiterlijk 1 februari weten waar we aan toe zijn. Dan moeten we een “go” hebben om te kunnen starten met voorbereidingen. Het organiseren van grootschalige evenementen vergt een lange voorbereidingstijd. We kunnen het ons niet veroorloven een tweede evenementenzomer te missen, want dan staat er straks een nog groter deel van de 100.000 mensen op straat en ligt een branche, die goed is voor 7,4 miljard omzet, compleet op zijn gat. Dan zijn niet alleen die mensen hun baan kwijt, maar de miljoenen bezoekers ook hun evenementen.’

Evenementen kampen met enorme onzekerheid en bovendien zien zij hun publiek aarzelen. Zodoende is het voor de evenementenbranche moeilijk om te investeren in bijvoorbeeld een programma of de opschaling van het personeel. In Duitsland stelde het Ministerie van Financiën 2,5 miljard euro beschikbaar voor evenementen in de tweede helft van 2021. Als evenementen daar niet door kunnen gaan vanwege de coronamaatregelen, dan staat de overheid garant. In Nederland wordt op dit moment gesproken over zo’n garantiefonds.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Evenementen willen voor 1 februari duidelijkheid