Het laatste formule 1 nieuws

Ex F1-ster Reutemann opgenomen op IC na inwendige bloedingen

Ex F1-ster Reutemann opgenomen op IC na inwendige bloedingen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Reutemann, de vice-wereldkampioen Formule 1 van 1981, werd afgelopen woensdag opgenomen in het ziekenhuis van Sante Fe in Argentinië met een bloeding in zijn spijsverteringssysteem. Deze zaterdag verslechterde zijn situatie.

Volgens de doktoren van het ziekenhuis in Sante Fe was de toestand van de 79-jarige Reutemann afgelopen vrijdag nog stabiel, maar op zaterdag zijn nieuwe inwendige bloedingen ontstaan. Daarom is hij naar de intensive care van het ziekenhuis in Rosario verplaatst. Daar houden ze hem nu goed in de gaten. Gezondheid was al verslechterd

Reutemann geldt met 12 Grand Prix overwinningen als één van de meest succesvolle F1-coureurs die nooit wereldkampioen werd. Zoals gezegd kwam hij er in 1981 héél dicht bij, toen Nelson Piquet hem met één punt verschil versloeg.

Hij voelde zich in die titelstrijd in de steek gelaten door Williams (zijn eigen team) en keerde na de tweede race van 1982 de F1 definitief de rug toe. Na zijn racecarrière was hij decennialang actief als politicus in Argentinië. In 2017 werd hij geopereerd aan een tumor op zijn lever en sindsdien was zijn gezondheid tanende.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ex F1-ster Reutemann opgenomen op IC na inwendige bloedingen