Het laatste formule 1 nieuws

Ex-Mercedes-topman gelooft er nog in, ondanks suprematie Verstappen: "Ik werd vaak voor gek verklaard"

Ex-Mercedes-topman gelooft er nog in, ondanks suprematie Verstappen: “Ik werd vaak voor gek verklaard”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is de voormalig sportief directeur van Mercedes, Norbert Haug ook opgevallen dat Red Bull met Max Verstappen de afgelopen races de Formule 1 domineerde. Toch denkt de Duitser dat de strijd nog niet gestreden is en gelooft hij nog volop in Mercedes. “Het lijkt er op dat het hele pakket verbeterd is”, aldus Haug tegen Sport1.de over Red Bull. “Een coureur die vooral foutloos en snel is, een meer krachtigere motor en een verbeterd chassis met enorme efficiency en veel downforce. Dat allemaal samen levert de beslissende tiende op, en misschien meer, zolang Red Bull zo hard rijdt als nodig is, wat slimme teams altijd doen als ze superieur zijn.”

Volgens de voormalig sportief directeur van Mercedes is het gevecht echter nog niet voorbij. “In het verleden werd ik vaak voor gek verklaard als ik zei dat Mercedes nooit afgeschreven moet worden”, vervolgt de Duitser. “Uiteindelijk was dat altijd waar. Soms duurt het wat langer, maar de inschatting is altijd waarheid geworden. Ik zou het zeer verkeerd hebben als Mercedes nu haar blik op volgend seizoen zet.”

Hamilton vecht dus harder dan ooit voor zijn achtste titel, die volgens Haug net zo waardevol gaat zijn als zijn eerste zeven titels. “Misschien nog meer, als dat zelfs mogelijk zou zijn”, aldus Haug over Verstappen. “Hij heeft op het moment, waarschijnlijk net wat beter materiaal. Wat betreft rijvaardigheid, denk ik, dat ze gelijkwaardig zijn, hoewel Max zich nog moet bewijzen dat hij consistent kan winnen, zelfs met een auto die fundamenteel sterker is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ex-Mercedes-topman gelooft er nog in, ondanks suprematie Verstappen: “Ik werd vaak voor gek verklaard”