Het laatste formule 1 nieuws

Ex-Red Bull-talent zet streep door F1-droom: "Ik worstelde om normaal te zijn"

Ex-Red Bull-talent zet streep door F1-droom: “Ik worstelde om normaal te zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hij werd jarenlang gezien als een groot talent, Dan Ticktum, maar zijn Formule 1-droom lijkt ten einde. Na een periode in de Red Bull -gelederen en een tweede kans bij Williams heeft ook het laatstgenoemde team hem uit de opleiding gezet.

Ticktum komt vaker om een negatieve dan een positieve reden in het nieuws. Afgelopen weekend maakte hij Nicholas Latifi belachelijk op zijn Twitch-stream, enkele dagen later werd het bekend dat uit de Williams-opleiding lag. Naar eigen zeggen kwam het niet door zijn opmerkingen over de Canadese coureur, maar wel betekende het het einde van zijn F1-droom.

Op zijn Twitch-kanaal vertelt de Formule 2-coureur dat het hem niet lukte om zich te profileren als een professionele coureur. “Ik ben nog steeds F2-coureur. Het hangt er echter vanaf wat de sponsoren met me willen of ik dit seizoen verder ga.”

“Realistisch gesproken zal ik de Formule 1 niet meer bereiken. Dus als sponsor, wat is dan de gedachte? Het draait allemaal om politiek en geld. Ik moest het spelletje beter spelen, maar ik had het daar lastig mee. Ik worstelde om normaal te zijn. Ik ben gewoon een beetje een karakter.”

Toch gaat hij nog alles geven om zichzelf een mooie toekomst in de autosport te bezorgen. “Ik ga niet opgeven. Ik ben er zeker van dat ik ergens terecht zal komen in de racerij. Hopelijk kan ik verder gaan in de Formule 2, daar hoop ik op. Het seizoen sterk afmaken, dan heb ik volgend jaar meer opties. Hopelijk is dat wat het wordt.”
Het Grand Prix-weekend in Hongarije liep uit op een teleurstelling voor Max Verstappen en heel Red Bull. Hij kon slechts enkele puntjes scoren, nadat hij in de openingsronde van de baan werd getikt door Valtteri Bottas in zijn Mercedes W12. Sergio Perez was ook slachtoffer en heeft net als Verstappen nu een kapotte motor die zal moeten worden vervangen. Uiteindelijk zal dat een gridstaf opleveren. Problemen dus voor Red Bull.

Powered by DHL De RacingNews365 Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door DHL. Als luisteraar maak je kans op Formule 1 tickets in Zandvoort. Download nu de Mijn DHL […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ex-Red Bull-talent zet streep door F1-droom: “Ik worstelde om normaal te zijn”