Het laatste formule 1 nieuws

Ex-wereldkampioen F1 gooit olie op het vuur: "Opeens begint deze jonge gast hem te verslaan"

Ex-wereldkampioen F1 gooit olie op het vuur: “Opeens begint deze jonge gast hem te verslaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton krijgt volgend jaar met George Russell een nieuwe teamgenoot bij Mercedes. Volgens voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg gaat het lastig zijn voor de jonge Brit, maar heeft hij niets te verliezen. Nog sterker, de Duitser gelooft erin dat als Russell zijn landgenoot verslaat, hij een absolute held gaat worden. “Nou ja, hij heeft niets te verliezen”, aldus Rosberg tegenover Sky Sports. “Je hebt niets te verliezen en alles te winnen, omdat je het opneemt tegen de grootste aller tijden. Niemand verwacht dat je over hem heen walst, maar als blijkt dat je in staat bent om dat wel te doen, dan ben je absoluut de grootste held aller tijden. Dat maakt het zo lastig voor Lewis, omdat deze jonge gast er aankomt en die nog niets gewonnen heeft. Wat betreft Lewis, hij kan alleen maar verliezen. Hij is de grootste aller tijden en opeens begint deze jonge gast hem te verslaan. Dat is echt een ongemakkelijke situatie om in te zitten.”

De Duitser denkt dat het meest lastigste moment voor Russell gaat zijn, het moment dat ze tegen elkaar gaan vechten. “De uitdaging voor George, in het eerste wiel-aan-wiel gevecht, geeft hij toe of blijft hij erin zitten?”, aldus de voormalig wereldkampioen Formule 1. “Het is lastig, omdat als hij in het gevecht blijft en het helemaal zijn fout is, dan gaat dat een verschrikkelijke start voor Mercedes zijn. Als hij in het gevecht blijft en het is niet zijn fout en het is meer de fout van Lewis, dan wordt het een enorme boost voor zijn zelfvertrouwen. Het is zo lastig om dat te managen. Valtteri is te behoudend geweest in de afgelopen vijf jaar, dus hij had het niet helemaal goed. Er zijn andere voorbeelden van te agressief zijn. Het is echt maar een dun lijntje.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ex-wereldkampioen F1 gooit olie op het vuur: “Opeens begint deze jonge gast hem te verslaan”