Het laatste formule 1 nieuws

Ex-wereldkampioen F1 vindt dat WK nog lang niet beslist is: "Naar mijn mening..."

Ex-wereldkampioen F1 vindt dat WK nog lang niet beslist is: “Naar mijn mening…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het wereldkampioenschap Formule 1 is nog steeds niet over. Hoewel Max Verstappen de strijd om de titel leidt, kan het ook zomaar weer omkeren. Volgens Mika Hakkinen gaat Lewis Hamilton de strijd om de titel niet zomaar opgeven, net als zijn team overigens. “Het leidt geen twijfel dat de overwinning van Max hem een sterke leiding heeft gegeven in het wereldkampioenschap, met nog vier races te gaan”, aldus Hakkinen in zijn column voor Unibet. “Maar naar mijn mening kan er nog veel gebeuren in dit gevecht tussen Red Bull en Mercedes. Terwijl de volgende Grand Prix in Brazilië weer bij de auto van Max moet passen, won Lewis Interlagos in 2016 en 2018. Waarna we naar de twee nieuwe circuits Qatar en Saudi-Arabië gaan, waar beide teams geen data hebben van voorgaande evenementen om op te vertrouwen.”

“Ze gaan natuurlijk simulatie technologie gebruiken om de prestaties te voorspellen, maar je weet nooit echt hoe de auto en banden gaan werken, tot dat je gaat rijden. Met een verse laag, kan een nieuwe baan olieachtig, stoffig en zeker listig zijn. Red Bull heeft getond dat ze een klein, maar belangrijk snelheidsvoordeel hebben, hoewel ik er zeker van dat de volgende vier races wat verrassingen gaan produceren. Dit is wanneer de psychologie van de coureur en zijn team belangrijk gaat worden. Als alles goed gaat, kan het gemakkelijk beginnen te voelen, maar als er iets misgaat, laten kampioenswinnaars zien hoe goed ze zijn.”

De oud-coureur gaat daarna in op wat er allemaal nog kan gaan gebeuren. “Elk punt telt en ook elk technisch probleem of ongeluk”, aldus de Fin. “Je moet je focus behouden en hard blijven werken met iedereen in het team om zeker te zijn dat niets voor vanzelfsprekend wordt gehouden. Als je ontspannen bent, wachten de andere jongens altijd om de kans te pakken. Ik heb echt het gevoel dat dit kampioenschap helemaal tot Abu Dhabi kan gaan duren.”

“Mercedes gaat er alles aan doen om dat te laten gebeuren en niemand moet Lewis mogelijkheden om Max genoeg te denken te geven gedurende deze finale races, afvlakken. Hij is als een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ex-wereldkampioen F1 vindt dat WK nog lang niet beslist is: “Naar mijn mening…”