Het laatste formule 1 nieuws

Exclusief: Alpine kampt met luxeprobleem: "Misschien te veel juniorcoureurs"

Exclusief: Alpine kampt met luxeprobleem: “Misschien te veel juniorcoureurs”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull is misschien wel het meest beroemd (of berucht?) om de talentenopleiding. Echter, elk team heeft een dergelijke kweekvijver. Zo ook Alpine . Als je zo gauw even niemand weet te noemen die het via dat programma daadwerkelijk tot de Formule 1 schopte, dan is dat niet vreemd. Op dit moment zitten Fernando Alonso, wiens cv voor zich spreekt, en Esteban Ocon ( Mercedes -junior) bij het team.

Het talent is er volgens Laurent Rossi echter wel en nog in groten getale ook. Alpine kampt dan ook met een een luxe-probleem. Dat zegt de Alpine-CEO in een exclusief interview met RacingNews365 niet met zoveel worden, maar de uitdaging om iedereen een goed plekje te bieden, is groot.

“We hebben een hoop namen die op de de deur van de Formule 1 kloppen, zoals Christian Lundgaard en Guanyu Zhou. Dat soort jongens is één of twee vrije trainingen verwijderd van een superlicentie. Oscar Piastri (alle drie de genoemde coureurs rijden in de Formule 2, red.) heeft die zelfs al.”

“Eerlijk gezegd hebben we misschien wel te veel goede juniorrijder. Op dit moment kijken we dan ook naar de verschillende opties voor hen. We kijken of ze verder kunnen gaan met ons, of ze bij een ander team terecht kunnen komen, of dat ze op middellange misschien doorschuiven naar een rol als reservecoureur binnen Alpine. Maar we hebben dus genoeg talenten en in dat opzicht prijs ik mezelf gelukkig.”

Met de suggestie dat Alpine zich in een lastiger parket bevindt dan andere teams, puur omdat het geen partner heeft in de Formule 1, kan Rossi alleen maar instemmen. Ze zelf onderbrengen bij een ander team is dus uitgesloten. Echter, er zou wel degelijk interesse zijn van andere teams om iets met die eerder genoemde coureurs te ondernemen: “Als een coureur goed genoeg is, vind je altijd wel een plekje voor hem.”

“Een aantal teams hebben al hun interesse laten blijken voor de drie coureurs die ik al genoemd heb. Ik maak me dan ook niet al te veel zorgen over hen als ik heel eerlijk ben.”

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? “Onmogelijk”, zo […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Exclusief: Alpine kampt met luxeprobleem: “Misschien te veel juniorcoureurs”