Het laatste formule 1 nieuws

Exclusief: Andretti hekelt nieuwe F1-format: "Waarom iets repareren dat niet kapot is?"

Exclusief: Andretti hekelt nieuwe F1-format: “Waarom iets repareren dat niet kapot is?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mario Andretti heeft in gesprek met RacingNews365 uitvoerig uit de doeken gedaan hoe hij denkt over de nieuwe sprintkwalificaties in de Formule 1 . Het format wordt dit weekend voor de tweede keer uitgeprobeerd in de Grand Prix van Italië , maar Andretti geeft overduidelijk de voorkeur aan het traditionele format.

De Formule 1 gaf de sprintkwalificatie haar vuurdoop in het weekend van de Britse GP, waarbij VT2 plaatsmaakte voor de traditionele kwalificatie en de kwalificatie op zaterdag plaatsmaakte voor een sprintrace van een halfuur, aan de hand waarvan de startopstelling voor zondag werd bepaald.

De Formule 1-wereldkampioen van 1978, Mario Andretti, staat er volledig voor open nieuwe dingen te proberen, maar hij is van mening dat er geen reden was om af te wijken van de standaard. Hij roept de sport op vooral geen problemen te willen oplossen die er niet zijn.

“Ik ben helemaal voor het aanpassen van bepaalde situaties of bepaalde formats”, zo begint de Amerikaan in gesprek met deze website. “Maar ik hou van het kwalificatieformat met Q1, Q2 en Q3, precies zoals het nu is.”

“Natuurlijk kunnen ze de nieuwe opzet proberen, maar het kan me niet bekoren, lang niet zoveel als het traditionele format. Ik zou bij het oude blijven. Ik vind dat mooi, werkelijk waar. Er ontbreekt niks aan. Het is goed te volgen, evenals de mogelijke strategieën met banden en dat soort zaken. Ik weet niet waar ze nog meer naar op zoek zijn.”

“De fans begrijpen over het algemeen de regels ook niet, waardoor alles alleen maar verwarrend werkt”, vervolgt hij. “Ik weet wel dat er commentatoren zijn die alles kunnen uitleggen, maar tegelijkertijd hebben we al een systeem dat prima werkt. Niemand die mij kan vertellen dat dat niet zo is. Dus wat willen ze nu eigenlijk? Waarom moet je iets willen fiksen waar niks mis mee is?” Coronel: “Russell kan het einde van de carrière van Hamilton betekenen”

Tom Coronel denkt dat de komst van Russell wel eens het einde van Hamiltons carrière in kan luiden, zo vertelt hij in de video hieronder. Verder blikt hij terug op dat geweldige weekend in Zandvoort. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Exclusief: Andretti hekelt nieuwe F1-format: “Waarom iets repareren dat niet kapot is?”