Het laatste formule 1 nieuws

Exclusief: Formule 1-kalender 2021 sterk aangepast vanwege coronavirus

Exclusief: Formule 1-kalender 2021 sterk aangepast vanwege coronavirus

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Enkele weken geleden gaf FIA-baas Jean Todt al aan dat hij verwachtte dat de Formule 1 -kalender nog flink gewijzigd zou worden. Hij kreeg gelijk. De Formule 1 Grand Prix van Australië werd verschoven naar een later tijdstip in het jaar en de Grand Prix van China zal niet doorgaan aan het begin van het jaar. Dit in navolging van de Grand Prix van Vietnam, waarvan enkele weken geleden al bekend werd dat de race niet door zou gaan. RacingNews365 heeft echter begrepen dat de gesprekken met China nog gaande zijn, maar dat het zeer onwaarschijnlijk is dat daar een nieuwe datum voor gevonden gaat worden.

De Formule 1 heeft naar aanleiding van die door het Covid19-ingegeven wijzingen de Formule 1-kalender aangepast tot een nieuwe (voorlopige) kalender. Dit is met de Formule 1-teams besproken tijdens een zoom-meeting op maandag onder leiding van de nieuwe F1-baas Stefano Domencali. Op die kalender keren de Grands Prix op Imola en Portimao, vorig jaar al invallers, al vroeg in het jaar terug. De Grand Prix van Australië is nu de op twee na laatste race en om alles in te kunnen passen, heeft men enkele GP’s aan het einde van het jaar met een week verschoven. De laatste race wordt nu halverwege december verreden.

De nieuwe seizoensopener is de Grand Prix van Bahrein . De Formule 1 zet er daarom op in om de wintertests van 2021 alsnog te verplaatsen van Barcelona naar Bahrein. De grote vraag is echter wanneer die dan moeten plaatsvinden. De regels schrijven voor dat er minstens tien dagen tussen de test en de eerste race zitten. Echter, die tien dagen is naar verluidt te lang voor de teams om in Bahrein te ‘wachten’, maar te kort om op en neer naar huis te reizen.

De Formule 1-teams zouden daarom inzetten op een vroege test, waarbij het materiaal in Bahrein blijft, maar het personeel naar huis kan, of juist een late test, waarvoor de regels aangepast zouden moeten worden.

Hieronder check je de nieuwe, voorlopige Formule 1-kalender, zoals besproken tijdens de zoom-meeting op maandag.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Exclusief: Formule 1-kalender 2021 sterk aangepast vanwege coronavirus