Het laatste formule 1 nieuws

Exclusief: Hoe F1 het onmogelijke presteerde tijdens de coronapandemie

Exclusief: Hoe F1 het onmogelijke presteerde tijdens de coronapandemie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het coronavirus heeft het Formule 1 -seizoen, net als vrijwel alle facetten van ons leven, aanzienlijk opgeschud in 2020. In maart stond het seizoen om het punt om te beginnen toen de Australische Grand Prix werd afgelast vanwege twee positieve coronagevallen bij het McLaren -team.

Het 2020-seizoen leek in zijn geheel om te gaan vallen, maar de Formule 1 ging hard aan de slag om toch nog een mooi seizoen op touw te zetten. Chloe Targett-Adams, de ‘Global Director of Race Promotion’, is een dame die niet veel op de voorgrond treedt, maar het werk dat zij namens de Formule 1 levert is van onschatbare waarde voor de sport.

De afgelopen maanden wist zij samen met haar team een nieuwe 17-koppige kalender op te stellen en RacingNews365 sprak exclusief met haar over die uitdaging. Ze wist een seizoen te creëren met 17 races in 23 weken tijd, gedurende welke vijf nieuwe locaties, waarvan twee totaal nieuwe F1-locaties, werden aangedaan die origineel niet gepland stonden.

“Het is fenomenaal om te denken wat de Formule 1-familie de afgelopen maanden heeft bereikt”, glundert Targett-Adams. “We zijn pas sinds juli aan het racen en er is heel veel tijd in het plannen gestoken. Tot dusverre hebben we echter veertien races in tien landen afgewerkt. De Formule 1 was de eerste internationale sportcompetitie die dat lukte. Het was van groot belang van alle betrokken partijen dat we veilig weer terug aan de slag konden.”

Interview gaat verder onder de afbeelding . © Verstappen en Russell op een van de tijdelijke locaties op de kalender: Mugello | Red Bull Content Pool / Getty Images En dat is tot nu toe gelukt. De onvermijdelijke coronagevallen waren er in de paddock, maar tot een echte uitbraak is het niet gekomen. Om toch kriskras door Europa te kunnen reizen moest er goed worden gecommuniceerd met allerlei verschillende partijen, want niet altijd waren de grenzen open.

“We hebben veel contact gehad met overheden en de politie in elk land. We hebben geregeld dat de Formule 1-teams in Groot-Brittannië per uitzondering voor exceptionele sportteams het land uit mochten reizen van de overheid. Ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Exclusief: Hoe F1 het onmogelijke presteerde tijdens de coronapandemie