Het laatste formule 1 nieuws

Exclusief interview met Raikkonen: "Wat dat betreft was ik niet klaar voor Formule 1"

Exclusief interview met Raikkonen: “Wat dat betreft was ik niet klaar voor Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hij was 20 jaar oud en had pas 23 races verreden in de single seaters toen Kimi Raikkonen 21 jaar geleden voor het eerst in een Formule 1 -wagen stapte. Op het bochtige circuit Mugello, waar de Formule 1 vorig jaar voor het eerst een Grand Prix-weekend afwerkte, mocht de Fin na aandringen van zijn managers bij Peter Sauber (oprichter en destijds eigenaar van het huidige Alfa Romeo ) laten zien uit welk racehout hij gesneden was.

RacingNews365 sprak met Kimi Raikkonen over die eerste jaren in zijn carrière. Het jonge ventje uit Espoo, een Finse stad dichtbij Helsinki, werd voor de leeuwen gegooid, zo herinnert hij zich nog. Hij had destijds geen flauw idee of hij voorbereid was voor die eerste driedaagse Formule 1-test, maar hij greep de kans met beide handen aan.

“Ik wist niet eens wat ‘klaar zijn’ voor een Formule 1-test inhield”, lacht hij als we vragen of hij er op dat moment klaar voor was. “Als je de kans krijgt, dan pak je die. In de Formule 1 krijg je namelijk niet veel kansen”, zo blikt hij terug op zijn eerste stapjes in de Formule 1-wereld. “Vervolgens probeer je natuurlijk van zo’n kans te profiteren, want je weet nooit wat er gaat gebeuren.”

Het was in ieder geval geen makkie, zo herinnert de Fin zich. “Er was nog geen stuurbekrachtiging en mijn nek kon de krachten niet aan. Vergeleken met de Formule Renault waarin ik toen uitkwam was het remmen en de bochtensnelheid compleet anders dan ik gewend was.”

“Wat dat betreft was ik nog niet klaar voor de Formule 1. Maar dat ging ik hen natuurlijk niet vertellen, dat ik me nog niet sterk genoeg voelde”, grinnikt de Fin. “Ik had gelukkig drie dagen voor de test. Alles ging eigenlijk te snel voor me, vooral tijdens die eerste dag. Het was grappig, want nadat ik een nachtje had geslapen ging het allemaal veel beter en zag het er normaler uit.”

“Het team wist dat het lastig zou worden voor mij om veel ronden achter elkaar te rijden. Ik deed er misschien een stuk of drie voordat ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Exclusief interview met Raikkonen: “Wat dat betreft was ik niet klaar voor Formule 1”