Het laatste formule 1 nieuws

Extra weerupdate Formule 1 GP Oostenrijk 2021

Extra weerupdate Formule 1 GP Oostenrijk 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zondagmiddag gaan de coureurs om 15:00 uur de baan op voor de Grand Prix van Oostenrijk en het is de vraag of het een droge of (deels) natte race gaat worden. Het gaat erom spannen. Er trekt namelijk een stevig buiengebied over het westelijke deel van de Oostenrijkse Alpen, dat langzaam het circuit nadert. De zon maakt plaats voor steeds meer bewolking en de kans op een onweersbui in de buurt van de Red Bull Ring neemt toe.

Het betekent niet per se dat de coureurs op een natte baan zullen gaan racen. De eerste buien kunnen namelijk ook pas net na de race ontstaan, of tijdens de race het circuit net missen. De race start vrijwel zeker in droge omstandigheden, maar hier en daar een druppel kan niet uitgesloten worden. Later in de race kan er mogelijk ook een behoorlijke bui vallen.

Met slechts 22 graden Celsius is het niet heel warm en zal het – zeker als het gaat spetteren – een uitdaging zijn om de banden snel werkend te krijgen. Als het gaat regenen zal ook de temperatuur van het asfalt verder dalen, wat de situatie voor de coureurs alleen maar verder bemoeilijkt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Extra weerupdate Formule 1 GP Oostenrijk 2021