Het laatste formule 1 nieuws

Extra weerupdate Formule 1 GP van de Eifel 2020

Extra weerupdate Formule 1 GP van de Eifel 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrijdag gooide lage bewolking roet in het eten tijdens de vrije trainingen. Daardoor mocht de traumahelikopter niet opstijgen en mochten de coureurs niet het circuit op. Voor de zaterdag en zondag wordt compleet ander weer voorspeld. Vandaag blijft het namelijk waarschijnlijk droog met zon en stapelwolken. Niets staat dus de laatste vrije training en kwalificatie in de weg.

Op zondagochtend kan nog wel wat lage bewolking voorkomen en dat maakt het beeld wat dreigend, maar die bewolking is al lang verdwenen als de race om 14:10 uur begint. Het weerbeeld laat een mix van zon en stapelwolken zien. Daarbij is een bui niet uitgesloten, maar waarschijnlijk houden de coureurs het gewoon droog. Dat betekent dat de kans groot is dat ook deze wedstrijd droog verloopt en daarmee blijft de teller van het aantal regenraces dit seizoen op nul staan.

Ondanks het vriendelijke weer is het niet bepaald warm op de Nurburgring. Het wordt slechts 9 graden Celsius en dat betekent dat het de Formule 1 -coureurs de nodige moeite zal kosten om de banden op te warmen en op temperatuur te houden.

Verstappen en Red Bull hoeven niet te wanhopen door het vertrek van Honda. Dit, de voorbeschouwing op de GP van de Eifel en meer in de nieuwste aflevering van de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Extra weerupdate Formule 1 GP van de Eifel 2020