Het laatste formule 1 nieuws

F1 2020 Schumacher Edition beschikbaar

F1 2020 Schumacher Edition beschikbaar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1 2020 is vanaf woensdag beschikbaar als Deluxe Schumacher Edition voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Vrijdag 10 juli zal de Seventy Edition van de racesim in de verkoop gaan.

In de Deluxe Schumacher Edition zitten naast de volledige games verschillende racewagens waarmee de Duitse Michael Schumacher successen behaalde. Spelers kunnen onder andere plaatsnemen in de Jordan 191 uit 1991, de Benetton B194 uit 1994, de Benetton B195 uit 1995 en de Ferrari F1-2000 uit 2000. Daarnaast heeft deze deluxe editie een aantal in-game extra’s vanwege het 70-jarige bestaan van de sport. Gamers die liever kiezen voor de Seventy Edition van de game kunnen deze vanaf vrijdag 11 juli in huis halen. Deze kent enkele extra’s ter ere van het 70-jarig bestaan van de Formule 1, en worden vrijgegeven met een DLC-code in de verpakking.

Onderdeel van de DLC zijn een speciale podiumviering, helm, racepak, handschoenen, schoenen en een spelersbadge. Deze extra’s zijn overigens ook aanwezig in de Deluxe Schumacher Edition. In alle versies van de game zal Ziggo F1-commentator Olav Mol het commentaar verzorgen.

Kalender

Normaliter bevindt de Formule 1 zich in juli bijna halverwege het seizoen, maar vanwege het coronavirus is het raceseizoen pas afgelopen weekend van start gegaan. Daardoor valt de seizoensstart voor het eerst samen met de gamerelease van F1 2020 waar verschillende vernieuwingen in zijn doorgevoerd.

Voor de Nederlandse fans is het circuit van Zandvoort waarschijnlijk de mooiste toevoeging aan de game. Zij kunnen nu zelf virtueel hun rondes maken op het compleet vernieuwde circuit in de duinen. Ook het stratencircuit van Vietnam biedt racefans een nieuwe uitdaging. Beide circuits zijn overigens vanwege COVID-19 van de officiële kalender geschrapt, evenals vele andere raceweekends zoals China en seizoensopener Australië.

In de game werk je echter het kampioenschap af volgens de pre-corona kalender. Die kalender is natuurlijk aangepast, aangezien het eerste deel van het seizoen volledig is geschrapt. Gamers die het kampioenschap liever volgens de huidige kalender willen rijden, kunnen dit zelf volledig samenstellen.

Update

Ook het volledige F2-kampioenschap, dat één niveau lager ligt, is volledig aanwezig in de game. Codemasters heeft aangegeven dat alle auto’s en coureurs […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 2020 Schumacher Edition beschikbaar