Het laatste formule 1 nieuws

F1 2021 Preview: In de slipstream van het huidige Formule 1-seizoen!

F1 2021 Preview: In de slipstream van het huidige Formule 1-seizoen!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bevriezing

Vooralsnog is het Codemasters elk jaar gelukt om toch met nét even wat nieuwe elementen te komen in de F1-titels. Zelfs als het daadwerkelijke F1-seizoen waarop de game is gebaseerd weinig ‘nieuws’ kent. Denk aan de toevoeging van de Formule 2-grid, het omgooien van het ERS-systeem en de My Team-modus waarin je een eigen renstal vanaf de grond af aan opbouwt. Dergelijke vernieuwingen kunnen ook niet ontbreken, aangezien het vragen van ruim zestig euro voor dezelfde titel als een jaar eerder niet kan rekenen op veel begrip.

In F1 2021 zijn dergelijke grote vernieuwingen niet aanwezig. In plaats daarvan is er gekeken naar de aspecten die écht een nieuw likje verf konden gebruiken, met als voornaamste de UI. Spelend vanuit het camera-standpunt bovenop de helm, zie je onder in beeld de belangrijkste informatie. Niet langer weggemoffeld in een menu aan de rechterkant, maar duidelijk in beeld. Een slider voor opacity zou geen overbodige luxe zijn, maar dat terzijde.

Interessant is ook dat het TV-pod camerastandpunt in F1 2021 beduidend lager ligt dan in voorganger 2020. In laatstgenoemde zag je, net als in de echte wereld der Formule 1, duidelijk de bovenkant van de helm van de coureur. In 2021 is dat niet het geval, wat toch eventjes wennen is als je vanuit die angle speelt. Ontwikkeling

Alleen een nieuwe UI en de optie om met legendarische namen uit het verleden in jouw team te rijden (Ayrton Senna, Alain Prost, Schumi) in de My Team-mode zouden slechts weinig vernieuwing bieden ten opzichte van voorganger F1 2020 en dus is er nog meer grondig aangepakt. Het ontwikkelingssysteem van teams is op de schop gegaan, waardoor je niet langer afhankelijk bent van vragen en antwoorden uit interviews (die soms lang op zich laten wachten). In plaats daarvan draagt het voltooien van practice-programma’s in de vrije trainingen direct bij aan het opkrikken van ontwikkelingen. Daarnaast ontvang je gewoon de vertrouwde Resource Points die je kan besteden aan het vrijspelen van vernieuwingen aan jouw bolide.

Daarover gesproken: Codemasters heeft flink wat tijd gestopt aan het opleuken van het verbeteren van wagens. In sommige Need for Speed […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 2021 Preview: In de slipstream van het huidige Formule 1-seizoen!