Het laatste formule 1 nieuws

F1 2021 Review – Subtiele maar broodnodige vernieuwing!

F1 2021 Review – Subtiele maar broodnodige vernieuwing!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Codemasters De ‘problemen’ van de échte F1

Eén van de grote nadelen van een jaarlijkse franchise is het niet in de hand hebben van hoe drastisch bepaalde dingen in de real-life versie van iets veranderen. Zou elk elftal van elke voetbalclub gelijk blijven, dan zou een FIFA toch met iets anders moeten komen om het prijskaartje van zestig euro uit te leggen. Hetzelfde geldt voor de Formule 1 waar, in vergelijking met het 2020-seizoen, het 2021-seizoen nagenoeg hetzelfde is. Goed, een paar coureurs hebben ruimte gemaakt voor andere (Kvyat voor Tsunoda bijvoorbeeld), maar qua wagens is het al een paar jaar behoorlijk hetzelfde.

Volgend jaar komt daar pas écht verandering in met de overstap naar totaal andere bolides. Dan zal er in verhouding onder de motorkap weinig aangepast hoeven te worden aangezien de uiterlijke wijzigingen al flink zijn. De vraag is dan ook wat Codemasters als ‘nieuws’ brengt om spelers van de vorige editie niet met het gevoel van ‘dit komt mij wel heel bekend voor’ te laten zitten. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen om te maken! Campaign in Formule 1

F1 2019 introduceerde een rivaal van de speler in de wereld der autosport; Devon Butler. De nemesis die jou gedurende jouw carrière volgt en het leven zuur maakt. In F1 2021 verschuift die rivaliteit ietwat, maar wordt het onderdeel binnen de game onder de naam Braking Point flink uitvergroot. Jij (als Aiden Jackson), jouw teamgenoot Casper Akkerman en Devon Butler gaan op verschillende circuits en in verschillende scenario’s de strijd met elkaar aan.

Braking Point kan je zien als de verhaallijn-singleplayer van F1 2021: relatief kort en op zichzelf staand, aangezien de focus bij de meeste gamers voornamelijk zal liggen op de multiplayer of het My Team/My Career-gedeelte. Dat neemt niet weg dat Braking Point nieuw is en behoorlijk vermakelijk, zelfs als bepaalde Drive to Survive-achtige neppe wendingen worden gebruikt.

Ook kunnen spelers met elkaar een carrière in de Formule 1 doorlopen, zowel samen in hetzelfde team als bij verschillende renstallen. Gepaard met de optie om zo’n beetje alle regels en assists aan te passen, zal dat voor de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 2021 Review – Subtiele maar broodnodige vernieuwing!