Het laatste formule 1 nieuws

F1-analist: "Het is écht niet alleen geluk geweest, wat ervoor zorgde dat Max Verstappen niet spinde"

F1-analist: “Het is écht niet alleen geluk geweest, wat ervoor zorgde dat Max Verstappen niet spinde”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jolyon Palmer, Formule 1 analist bij F1TV, denkt dat het niet alleen geluk is geweest wat ervoor gezorgd heeft dat Max Verstappen niet spinde bij de herstart in Imola. “Het was een aardig momentje voor Max, hij maakte het daardoor onnodig moeilijk voor zichzelf. Als hij was gespind en helemaal vanuit het achterveld naar voren had moeten rijden dan zou dat een enorme blunder zijn geweest”, begint de analist met een open deur bij F1TV. “We denken allemaal dat dit geluk is geweest, maar ik heb Verstappen vaker de wagen, na een enorm moment, op de baan zien houden”, vervolgt Palmer zoals de bekende regenrace van Verstappen in 2016 in Brazilië.

“Hij gebruikt zijn remmen en laat ze los als laatste poging om de wagen uit een spin te houden. Hij deed dit eerder in Brazilië in 2016 en vorig jaar nog in Turkije. Hij laat zijn rem net op het goede moment los en krijgt de auto zo weer in het rechte spoor. Het heeft volgens mij dus ook met zijn goede wagenbeheersing te maken”, sluit Jolyon Palmer af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-analist: “Het is écht niet alleen geluk geweest, wat ervoor zorgde dat Max Verstappen niet spinde”