Het laatste formule 1 nieuws

F1-analist: "Lewis Hamilton had de uitdaging van een sterke Max Verstappen nodig"

F1-analist: “Lewis Hamilton had de uitdaging van een sterke Max Verstappen nodig”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft bijna alle Formule 1-records op zijn naam staan. Het aantal van zeven wereldtitels deelt hij nog met Michael Schumacher . Vele jaren hoefde de Brit niet verder te kijken dan zijn eigen teamgenoot. Dit seizoen komt de dreiging van Red Bull en Max Verstappen en dat kon de 36-jarige Hamilton volgens landgenoot Damon Hill goed gebruiken. “Lewis is een soort Goliath die wachtte op een goede tegenstander”, aldus de wereldkampioen van 1996 in de podcast F1 Nation. “Hij had iemand nodig die hem uitdaagt. Grote kampioenen willen kampioen worden, terwijl ze zware tegenstand krijgen. Dat geeft de meeste voldoening. Max heeft al veel complimenten gekregen en met hem wil Lewis zich graag meten.”

“Een sterke Max Verstappen is iets wat Lewis nodig had. Hij haalt er nog meer voldoening uit als hij Max verslaat. Jarenlang was het te makkelijk voor hem. Misschien is dat ook de reden dat hij niet altijd de waardering heeft gekregen die hij verdiende. Dit jaar wordt hij flink uitgedaagd door Max en het zal zeker niet makkelijk worden om de achtste titel binnen te halen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-analist: “Lewis Hamilton had de uitdaging van een sterke Max Verstappen nodig”