Het laatste formule 1 nieuws

F1-arts helpt Grosjean uit vuurzee: 'Zijn vizier was gesmolten'

F1-arts helpt Grosjean uit vuurzee: ‘Zijn vizier was gesmolten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1-arts Ian Roberts schiet Grosjean te hulp Formule 1-arts Ian Roberts en Medical Car-bestuurder Alan van der Merwe wisten zondag niet wat ze zagen toen ze als een van de eersten arriveerden op de plek waar Romain Grosjean aan het begin van de Grand Prix van Bahrein was gecrasht. Het bizarre ongeval leidde tot een enorme vlammenzee, maar de Fransman hield er wonder boven wonder slechts lichte brandwonden aan over.

Roberts en Van der Merwe nemen aan het begin van een Formule 1-race met hun zilvergrijze Mercedes-AMG steevast plaats aan de achterkant van de grid, om vervolgens in de eerste ronde achter het hele veld aan te rijden. Zo kan het duo snel op de plaats van een ongeval zijn mocht het in de eerste ronde misgaan.

Doorgaans kan de Medical Car na de openingsronde weer geparkeerd worden in de pits, maar zondag in Bahrein liep het anders: bij het uitkomen van de derde bocht ging het helemaal mis voor Grosjean, die met zijn Haas de vangrails doorboorde en vervolgens middenin een vlammenzee belandde. Van der Merwe en Roberts waren als een van de eersten ter plaatse en zagen hoe Grosjean na een halve minuut uit de vlammenzee wist te ontsnappen.

Zie ook F1-coureur Grosjean ontsnapt aan vlammenzee na horrorcrash

Bizarre situatie

“Er was een enorme vuurzee toen wij er arriveerden. Het was een heel bizarre situatie waar je een halve auto in de verkeerde richting zag staan, terwijl er aan de andere kant van de vangrail een enorme brand heerste”, vertelde Roberts na afloop voor de camera’s van Sky F1 . “Toen zag ik aan de rechterkant Romain omhoog klimmen.”

Roberts twijfelde geen moment en schoot samen met een marshal – die vanaf de overkant van de baan naar de plek van het ongeval was gerend – meteen in actie: “We moesten een manier vinden om bij hem zien te komen. Die marshal wist met de brandblusser de vlammen net ver genoeg weg te duwen zodat Romain op de vangrails kon klimmen en ik hem vast kon grijpen om hem over de vangrails te trekken.” “Seconde leek wel een eeuwigheid te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-arts helpt Grosjean uit vuurzee: ‘Zijn vizier was gesmolten’