Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas geniet: "De instelling van Verstappen is veranderd"

F1-baas geniet: “De instelling van Verstappen is veranderd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor de derde keer in drie races tijd zagen we in Portugal een rechtstreeks gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen op de baan. Voor de tweede keer was het Lewis Hamilton die aan het langste eind trok. Voor Formule 1-baas Ross Brawn was zijn landgenoot de Driver of the Day .

“Lewis heerste weer als vanouds in Portugal en maakte briljante – en cruciale – inhaalacties op zowel teamgenoot Valtteri Bottas als zijn grote titelrivaal Verstappen, om zo de overwinning te grijpen. Hij moest er echt voor werken en het was weer een mooi voorbeeld van hoe consistent de dreiging van Red Bull en Max Verstappen is en het liet zien dat deze strijd Hamilton naar nieuwe hoogtes stuwt.”

“De afgelopen jaren heeft hij tegenstand gehad van zijn teamgenoot, maar nog niet van buitenaf. Tot dusverre gaat hij daar mee om als een ware zevenvoudig wereldkampioen”, zo luidt het oordeel van de voormalig Mercedes -teambaas.

Brawn merkt tegelijkertijd op dat Verstappen dit jaar op een andere manier de strijd aangaat. “Het is duidelijk dat hij het kampioenschap op een andere manier benadert, omdat hij eindelijk een kampioenschapswinnende bolide heeft. Zijn mindset is veranderd en hij kijkt nu naar de titelstrijd als geheel.”

“Dat moest ook zo veranderen, want als je meestrijdt om de titel, dan moet je op het moment dat je niet de snelste bent, consolideren. Als er zich dan vervolgens kansen opdoen, zoals problemen van een rivaal of een safety car, dan moet je in positie zijn om toe te slaan.”

“Als er in Portugal iets was gebeurd met Lewis, dan had Max kunnen reageren”, vervolgt de Managing Director van de koningsklasse van de autosport. “Het was dus misschien frustrerend voor Max, maar hij ziet wel dat Red Bull kan reageren en accepteert dat het in de titelstrijd op en neer zal gaan.”

Over slechts een aantal dagen kunnen de rollen namelijk zomaar weer omgedraaid zijn. “In Barcelona is het misschien weer anders, met andere omstandigheden en een ander circuit. Het raceweekend in Monaco wordt al helemaal spannend tussen de twee coureurs, want daar zullen ze beiden sterk zijn. We hebben nu […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas geniet: “De instelling van Verstappen is veranderd”