Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas: "GP van Italië liet zien hoe mooi de Formule 1 kan zijn"

F1-baas: “GP van Italië liet zien hoe mooi de Formule 1 kan zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de column na afloop van de Grand Prix van Italië laat F1-baas Ross Brawn weten met een goed gevoel terug te kijken op het raceweekend in Italië. “Het was fijn om in Monza terug te zijn en weer wat fans op de tribune te zien. Monza is en blijft een fantastische locatie om een F1-race te organiseren, aangezien het altijd kan rekenen op haar trouwe racefans. Mochten de tribunes vol hebben gezeten, zou men Daniel Ricciardo met zijn Italiaanse roots omarmd hebben, ondanks dat Ferrari niet goed presteerde. Zelf heb ik het geluk gehad om een aantal keer in dienst van Ferrari boven de fans te staan op het podium en het is lastig om die emoties te beschrijven”, vervolgt Brawn zijn column op Formula1.com .

“Er zijn veel opmerkingen gemaakt over de sprintkwalificatie. Naar mijn mening waren er veel positieve zaken uit de sprintkwalificatie te halen. Het veld veranderde door de sprintkwalificatie een beetje en dat zorgde voor een meer dynamische (hoofd)race. De race op zondag was geweldig en laat naar mijn mening zien hoe mooi de Formule 1 kan zijn. Er waren in alle delen van het veld mooie verhalen te vertellen over wat er allemaal gebeurde. Kijkend naar het hele weekend moet je concluderen dat we een geslaagd raceweekend hebben gehad op Monza.”

“Dat zagen we ook terug in de online kijkcijfers op ons F1TV-kanaal. Nog nooit eerder zagen we zo’n hoge kijkcijfers op dat platform als tijdens het raceweekend in Italie”, waarmee Brawn zijn standpunt over de sprintkwalificatie wil onderbouwen. “In het weekendformat van de sprintkwalificatie hebben we drie dagen met actie in plaats van twee dagen zoals tijdens het normale weekendformat het geval is en daarnaast schudde de sprintkwalificatie het veld ook wat op.”

Gezien de woorden van Brawn lijkt het erop dat we in 2022 vaker het weekendformat met de sprintkwalificatie terug zullen zien. Naast de opzet van het raceweekend, genoot Brawn vooral van het optreden van Ricciardo. “Daniel was mijn man van de race. Hij wist zelf ook dat hij in een dip zat, maar hij is de laatste races sterk teruggekomen. Daarom ben […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas: “GP van Italië liet zien hoe mooi de Formule 1 kan zijn”