Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas heeft medelijden met Verstappen, maar jubelt om Perez

F1-baas heeft medelijden met Verstappen, maar jubelt om Perez

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Een pijnlijk resultaat”, zo kopt Ross Brawn als hij in zijn wekelijkse column begint over het weekend van Max Verstappen . Als voormalig engineer, teambaas en teameigenaar weet hij maar al te goed hoe klote het kan zijn als er plots iets fout gaat.

“Als engineer en als persoon die regelmatig aan de pitmuur heeft gezeten weet ik dat het frustrerend is als er opeens iets gebeurt met je wagen. Als je weet dat je er zelf alles aan hebt gedaan en als je weet dat je er niets aan kon doen, dan verzacht dat de pijn echter wel”, zo vertelt de F1-baas, die denkt dat Verstappen echt wel met zichzelf kan leven na de race in Azerbeidzjan.

“Als je zelf een fout maakt, dan pas raak je echt gefrustreerd. Dat zijn de momenten die echt pijn doen. Zelfs in mijn geval aan de pitmuur vroeger: als er een betrouwbaarheidsprobleem was, dan voelde dat alsof er iemand in mijn maag sloeg. Als er echter wat raars gebeurde, dan kon ik daar beter mee leven.”

Volgens de Formule 1-baas sprong Verstappen er goed mee om, maar misschien had dat ook te maken met het feit dat Lewis uiteindelijk geen punten had gescoord. “Max heeft een hele goede race gereden en verdiende de overwinning.”

“Door Lewis’ fout aan het einde van de race heeft Verstappen geen schade opgelopen in de titelstrijd en is het weekend uiteindelijk minder slecht afgelopen dan had gekund. Dat verklaart misschien waarom zijn initiële frustratie later was omgezet in een pragmatische houding over het voorval”, aldus Brawn.

Hij zag ook hoe Perez indruk maakte. Ook hij verdiende volgens de F1-baas de overwinning. “Absoluut, ik ben altijd al een fan van hem geweest. Hij had een lastige start van zijn carrière, want er werd veel van hem verwacht. Het kwam niet tot uiting bij McLaren, maar hij heeft het geweldig gedaan bij Force India/Racing Point.”

“Ik was enigszins verrast toen hij het aan het begin van het seizoen lastig leek te hebben met zijn Red Bull -bolide, maar hij is een van de snelste coureurs op deze planeet die zich nu prima heeft aangepast […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas heeft medelijden met Verstappen, maar jubelt om Perez