Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas: "Max' passie en spanning in het midden van de race was aanstekelijk"

F1-baas: “Max’ passie en spanning in het midden van de race was aanstekelijk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het 2021 Formule 1 -seizoen is er tot nu toe één om van te smullen. In Frankrijk kreeg het tot nu toe fantastische seizoen een geweldig vervolg. Dankzij een fantastische strategie en een inhaalactie van Max Verstappen versloeg de Nederlander Lewis Hamilton en liep hij zo uit in de strijd om het kampioenschap.

In zijn column op Formula1.com vertelt Ross Brawn dat Verstappen dan ook zijn Driver of the Day was. “Max’ passie en spanning in het midden van de race, toen de druk zo intens was, was aanstekelijk. Die jongens reden in een tempo waarvan ze allemaal wisten dat ze het niet konden volhouden, maar niemand wilde als eerste knipperen en een pitstop maken.” Hij zag de race van weinig spektakel naar enorm veel spektakel gaan.

“Het was fantastisch om de race te zien evolueren van een trage race naar een spectaculaire. Deze race was het toppunt van de F1. We zagen de menselijke kant en de strategische kant van de sport in al zijn glorie. En Verstappen was degene die uiteindelijk op het bovenste treetje stond.” Strijd tussen Hamilton en Verstappen

De huidige strijd tussen Verstappen en Hamilton is de strijd die alle fans van de sport al jaren willen. Verstappen heeft nu de auto om Hamilton op elk circuit uit te dagen en zelfs te verslaan. “Wat we nu zien is een klassieke kampioenschapsstrijd en het doet ons beseffen wat we de laatste jaren gemist hebben. We willen graag een gevecht tussen twee teams om het kampioenschap, en als dat niet kan, willen we twee teamgenoten die om de titel vechten.”

“Beide dingen ontbraken ons sinds Nico in 2016 zijn kampioenschap won”, vervolgt de Brit. “Dus het is geweldig om een echt gevecht met hand en tand te zien. En het gebeurt in een goede sfeer, tussen coureurs en tussen teams. Er is het normale gekibbel en de technische debatten maken allemaal deel uit van het landschap van de F1.”

De komende twee races zullen verreden worden in Oostenrijk, waar de spannende strijd om het kampioenschap tussen Verstappen en Hamilton een vervolg zal krijgen. Lees […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas: “Max’ passie en spanning in het midden van de race was aanstekelijk”