Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas onder de indruk: "Verstappen imponeerde in Monaco"

F1-baas onder de indruk: “Verstappen imponeerde in Monaco”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgezien van zijn eerste en enige stop, heeft Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Monaco afgelopen zondag de hele tijd vooraan gereden. De Red Bull -coureur domineerde het veld en controleerde de race, vindt ook Ross Brawn.

“Max en Red Bull waren in topvorm in Monaco. Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn in de kwalificatie als deze gewoon was afgerond en of Max wel of geen pole had gepakt, maar in de race was hij imponerend”, schrijft Brawn in zijn column op de officiële F1-site.

“Hij had de race vanaf het moment dat de lichten doofden onder controle”, vervolgt de voormalig Brawn GP-teambaas. “Hij liep niet te ver uit en hield iedereen in het begin van de race compact bij elkaar zodat het veld niet zou uitdijen en coureurs niet ineens een pitstop zouden maken. Toen duidelijk werd dat de banden van Valtteri Bottas op hun einde liepen was het – om een term van hun rivalen te gebruiken – Hammertime voor Verstappen.”

De Nederlander beukte door en won de Grand Prix uiteindelijk overtuigend. Onderweg zat het Verstappen overigens wel mee dat Bottas uitviel en zijn titelconcurrent Lewis Hamilton het op P7 verprutste. Dit waren situaties die zich volgens Brawn niet vaak voor zullen doen, maar waar Red Bull goed van geprofiteerd heeft.

” Mercedes heeft niet vaak pech-weekenden, dus Red Bull mag niet gaan vertrouwen op deze cadeautjes van hun rivalen”, meent Brawn. “Als Red Bull het kampioenschap dit jaar wil winnen, is het cruciaal dat ze hun kansen grijpen. En dat hebben ze in Monaco gedaan toen Mercedes het lastig had.”

Brawn verwacht een felle titelstrijd die ‘met een paar puntjes hier en een paar puntjes daar’ beslist zal worden. Wie er aan het langste eind trekt, valt natuurlijk nog te bezien. “Maar om dertig punten in te lopen en nu het constructeurskampioenschap met één punt verschil te leiden, is bemoedigend voor Red Bull.”

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas onder de indruk: “Verstappen imponeerde in Monaco”