Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas opgelucht dat Verstappen niet won na inhaalactie

F1-baas opgelucht dat Verstappen niet won na inhaalactie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Bahrein na een zinderend gevecht met Max Verstappen . En dat ging niet zonder slag of stoot. Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, schrijft in zijn column voor Formula1.com dat Red Bull goed heeft gehandeld door Verstappen zijn plek terug te laten geven aan Hamilton.

“Ik denk dat Red Bull de juiste beslissing heeft gemaakt door tegen Verstappen te zeggen dat hij de positie terug moest geven aan Hamilton, nadat hij wijd ging bij een inhaalactie op de regerend kampioen.”

Verstappen zei na de race dat hij het liefst door was gereden en op die manier met een straf de race alsnog had gewonnen. Brawn denkt daar het zijne van.

“Als Verstappen een groot genoeg gat getrokken had na de overtreding en de race gewonnen had, dan had dat een vieze smaak achtergelaten. Zo willen we niet dat races worden gewonnen.”

Brawn probeert zich te verplaatsen in de pitmuur van Red Bull als het op de strategie aankomt.

“Wat hun strategie betreft, en het niet onmiddellijk reageren toen Hamilton vroeg pitte, kan ik alleen maar aannemen dat ze dachten dat Mercedes misschien een driestop zou doen.”

Eindelijk! Max Verstappen heeft zijn titelgevecht met Lewis Hamilton. De eerste Grand Prix van 2021 was genieten. Uiteindelijk trok Mercedes met Hamilton toch aan het langste eind. Was Max Verstappen te ‘braaf’ tijdens de race, of Hamilton en Mercedes gewoon slimmer en tactisch sterker? Een ding is zeker: het seizoen 2021 is op enerverende wijze begonnen.

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas opgelucht dat Verstappen niet won na inhaalactie