Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas velt oordeel over veelbesproken crash: "Russell kon geen kant meer op"

F1-baas velt oordeel over veelbesproken crash: “Russell kon geen kant meer op”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is ronde 30, George Russell zit in de slipstream van Valtteri Bottas en probeert de Fin rechts in te halen. Hij gaat iets wijd, slipt over een nat stuk asfalt en neemt de Mercedes mee in zijn spin. Einde race voor beide heren en bovendien code rood omdat de rotzooi van hun crash van de baan moet worden geruimd.

Ross Brawn vindt het ‘tricky’ om het incident goed te kunnen beoordelen, zo zegt hij in zijn column op de officiële Formule 1-website . “Imola is een vrij krappe baan met weinig ruimte. Als je daar nat gras aan toevoegt wordt het erg, erg gevaarlijk”, meent hij. “Ik weet zeker dat beide coureurs het incident zullen analyseren en ervan zullen leren, maar het lijkt erop dat Valtteri wat wijd ging en dat George geen kant meer op kon.”

Gelukkig had de crash volgens Brawn echter ook iets goeds. “Het positieve is dat beide coureurs ongedeerd uitstapten en dat de auto’s bij de impact aantoonden hoe ver we zijn gekomen wat betreft de veiligheidsvoorschriften.”

Daarnaast was Brawn ook blij dat Ferrari het ook steeds beter lijkt te doen. “Het is de laatste tijd een moeilijke periode geweest voor Ferrari, maar ze hadden een zeer solide dag op Imola en het is geweldig om ze op een prima positie te zien rijden, richting de top.”

“Ik weet zeker dat ze nog graag een tiende of twee uit de auto wilden krijgen waarmee ze echt mee hadden kunnen doen in de strijd om het podium”, vervolgt Brawn. “Maar ze zijn op de goede weg.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas velt oordeel over veelbesproken crash: “Russell kon geen kant meer op”

Ziggo Sport is TV-rechten F1 kwijt

Ziggo Sport is TV-rechten F1 kwijt

Voetbal en autosport gaan meestal niet samen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de gefaalde Superleague Formula. Afgelopen zondag kwam er echter een uitzondering